Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπαγίς:"Δεν θα μείνουμε θεατές στις έρευνες στη Κύπρο".

16.09.2011 | 00:35
 "Κανείς δεν μπορεί να παραμείνει θεατής εάν κάποιοι επιχειρήσουν να κάνουν έρευνες πετρελαίου σε μια περιοχή όπου δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι τα χωρικά ύδατα των χωρών", υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς.

   

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την εναρκτήρια ομιλία του στην 29η σύνοδο της συμβουλευτικής επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, ο Μπαγίς είπε «όπως ακριβώς συμφώνησαν στο θέμα του ηλεκτρικού ρεύματος και η τουρκική πλευρά παρείχε ρεύμα στην ελληνική, με τον ίδιο τρόπο μπορούν να συμφωνήσουν και στο θέμα των πετρελαίων», προσθέτοντας «Εάν θέλουν, ας ψάξουν μαζί για πετρέλαια, η ΤΔΒΚ και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση».

   

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού λέγοντας «ας κλειστούμε σε ένα δωμάτιο, η Τουρκία, η Ελλάδα, η Βόρεια Κύπρος και η Νότια Κύπρος, αν θέλει ας προσέλθει και η Αγγλία ως εγγυήτρια χώρα και ο ΟΗΕ και να μην βγούμε προτού βρεθεί λύση. Εμείς δεχόμαστε. Έχει όμως το ίδιο θάρρος ο κ. Χριστόφιας; Δυστυχώς δεν έχουμε δει αυτή την αποφασιστικότητα από πλευράς ούτε της Ελλάδας, ούτε και της Νότιας Κύπρου».

   

Τέλος ο κ. Μπαγίς επεσήμανε ότι «8 κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις εμποδίζονται εξ' αιτίας της Κύπρου και 6 κεφάλαια δεν ανοίγουν εξ' αιτίας του βέτο της Νότιας Κύπρου» και τόνισε: «Αν ήμουν Κύπριος, θα κατέβαλα περισσότερη προσπάθεια ακόμη κι από τον επικεφαλής της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας για την πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ. Διότι δεν μπορούν να βρουν πιο φτηνή εγγύηση από αυτήν για την Κύπρο. Ούτε οι Ελληνοκύπριοι, ούτε και οι Τουρκοκύπριοι».


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ