Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπάιντεν: Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα με κάθε τρόπο

05.12.2011 | 12:54
Την ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να βοηθήσουν την Ελλάδα με κάθε τρόπο εξέφρασε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, λίγο πριν από τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Στεκόμαστε δίπλα σας αλληλέγγυοι καθώς εκπληρώνετε κάποιες δύσκολες προϋποθέσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ. Σε μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Με πολλή σκληρή δουλειά και λίγη τύχη, ένα χρόνο από τώρα όχι μόνο θα έχουμε ξεπεράσει αυτή την κρίση, αλλά θα είμαστε και σε ισχυρότερη θέση» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδήμος, αφού αναφέρθηκε στους μακρόχρονους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, τόνισε ότι στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία, η οποία επεκτείνεται πέραν των ορίων της Ελλάδας και της Ευρώπης, η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα υπήρξε σημαντική, συνεπής και σταθερή.

«Η Ελλάδα μπορεί να προσδοκά την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στο μέλλον», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Όπως δήλωσαν οι κ.κ. Μπάιντεν και Παπαδήμος στην ατζέντα των συνομιλιών είναι οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, μεταξύ των οποίων το Κυπριακό, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, και τα Βαλκάνια.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, και της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

O Μπάιντεν στο Φανάρι. " Ο Βαρθολομαίος μαζί με τον Μαντέλα είναι η πιο σημαντική προσωπικότητα που γνώρισα"

Δηλώσεις Μπάιντεν στη Ηürriyet " Aνοίξτε τη Θεολογική Σχολή τώρα" . Αkşam "Πανικός για σεισμό"


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ