Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22.12.2011 | 09:44

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη. Τουλάχιστον 57 νεκροί, 179 τραυματίες. Βίντεο

Συντονισμένες επιθέσεις ανάμεσα στην υπό σιίτες κυβέρνηση και σουνίτες αντιπάλους τους, μετά την αποχώρηση των τελευταίων Αμερικανών στρατιωτών.

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 179 τραυματίστηκαν σε περισσότερες από δέκα βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα σε συνοικίες της Βαγδάτης, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για τις πρώτες, όπως φαίνεται, συντονισμένες επιθέσεις στην πρωτεύουσα από τότε που ξέσπασε η κρίση ανάμεσα στην υπό τους σιίτες κυβέρνηση και τους σουνίτες αντιπάλους τους, μετά την αποχώρηση των τελευταίων Αμερικανών στρατιωτών.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής στις συνοικίες Μπαμπ αλ-Μουάταμ, Καράντα και Αλάουι στο κέντρο της Βαγδάτης, στις βόρειες συνοικίες Ανταμίγια, Σουάλα και Σάαμπ, καθώς επίσης στις συνοικίες Τζαντρίγια της ανατολικής Βαγδάτης και αλ-Αμίλ στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας.

Στις αρχές της εβδομάδας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης κατά του σουνίτη αντιπροέδρου της χώρας Τάρεκ αλ-Χασέμι. Ο σιίτης πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μάλικι ζήτησε χθες από τις αρχές του ιρακινού Κουρδιστάν, όπου έχει καταφύγει ο αλ-Χασέμι, να τον παραδώσουν στη δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ στο ΒΙΝΤΕΟ τι μετέδωσε το EURONEWS, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες:


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ