Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπεγλίτης από Κύπρο για Τουρκία:"Έχουν γνώση οι φύλακες".

01.10.2011 | 15:20


“‘Εχουν γνώση οι φύλακες”,απάντησε ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης σε ερώτηση για τις τουρκικές πορκλήσεις,από τη Κύπρο όπου βρίσκεται.

Ο κ.Μπεγλίτης σε δηλώσεις του μετά από τη στρατιωτική παρέλαση για την 51η Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε:

Θα ήθελα για μια ακόμα φορά, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, να καταδικάσω τις δηλώσεις, οι οποίες πολλές φορές είναι εμπρηστικές, της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας, αλλά και τις πρακτικές που ακολουθούνται. Πρακτικές οι οποίες παραβιάζουν κυριαρχικά δικαιώματα και της Ελλάδας στο Αιγαίο και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γι' αυτό λοιπόν είναι, περισσότερο από ποτέ, αναγκαία η συνεργασία και ο συντονισμός ανάμεσα στις δύο χώρες. Όπως είναι επίσης αναγκαίο να εργασθούμε στενά και στο μέλλον. Να δημιουργούμε καθημερινά ένα στέρεο μέτωπο, ένα στέρεο ανάχωμα, απόκρουσης των επιθετικών κινήσεων ή ενδεχομένως πρωτοβουλιών στο μέλλον, από τη πλευρά της Τουρκίας.
Οι συνθήκες είναι δύσκολες, η κατάσταση είναι κρίσιμη. Γι' αυτό είπα ότι χρειάζεται ψυχραιμία αλλά και η ανάλογη αποφασιστικότητα. Είμαι εδώ για να στείλω το μήνυμα στον κυπριακό λαό, ότι η Ελλάδα θα είναι παρούσα. Η Ελλάδα μπορεί να υπερασπισθεί την εθνική άμυνα και γενικότερα την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός στέλνει έναν θερμό χαιρετισμό στον κυπριακό λαό, στους ελληνοκύπριους, στους τουρκοκύπριους. Γιατί μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια περιοχή ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας, ευημερίας για όλους τους λαούς.»

Δημοσιογράφος: Κύριε Μπεγλίτη, οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν ιδιαιτέρως θερμές, μπορούμε να πούμε, με την έναρξη των γεωτρήσεων και τα ερευνητικά σκάφη, το Piri Reis, το οποίο έβγαλε η Τουρκία. Να υποθέσουμε ο συντονισμός και η επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας ήταν πιο έντονη τις τελευταίες δύο εβδομάδες;

Π.Μπεγλίτης: Η επικοινωνία και η συνεργασία είναι πάντα στενή και έντονη όπως είπατε. Ασφαλώς το ίδιο συμβαίνει και τις τελευταίες μέρες. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή, αξιολογούμε όλα τα στοιχεία, όλες τις πληροφορίες. Έχουμε γνώση της κατάστασης και έχουν γνώση οι φύλακες.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ