Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπεγλίτης:η ομιλία στη Βουλή,περί...πατάξεως.

01.10.2011 | 06:54
Αξίζει να δούμε τι ακριβώς είπε εντός του Κοινοβουλίου ο ΥΕΘΑ για την “εισβολή” των αποστράτων στο ΥΕΘΑ. Ο Μπεγλίτης,μίλησε για τραμπουκισμούς,αθλιότητες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές,”χρέωσε” όλους τους απόστρατους ντε και καλά σε κόμματα,τα οποία μάλιστα στο τέλος της ομιλίας του κάλεσε να …τους μαζέψουν. Τους απόστρατους,εννοούσε.

Διαβάστε τι είπε:

Όπως με πληροφορεί ο συνάδελφός μου, ο Υφυπουργός κ. Σπηλιόπουλος, μετά τη διαδήλωση που είχαν ομάδες αποστράτων έξω από το Υπουργείο, περίπου εκατό από αυτούς έσπασαν την κεντρική είσοδο και βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο προαύλιο, κραυγάζοντας συνθήματα και κατά της πολιτικής ηγεσίας και κάνοντας διάφορες άλλες αθλιότητες.
Θέλω να πω το εξής ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας: τέτοιοι τραμπουκισμοί, τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές, τέτοιες συμπεριφορές δημοκρατικής εκτροπής θα παταχθούν, από όπου κι αν προέρχονται.

Είμαι απόλυτα σοβαρός σ’ αυτό το μήνυμα που στέλνω τώρα. Ζητώ από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και, κυρίως, ζητώ από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τον κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο να έλθουν άμεσα σε επαφή με τους δικούς τους υπευθύνους του Τομέα Άμυνας και να ζητήσουν να αποχωρήσουν οι απόστρατοι από το προαύλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Είναι καλό να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των αποστράτων, όπως το κάνουμε όλοι μας, γιατί είναι συνταξιούχοι λειτουργοί και πρέπει και αυτοί να συμβάλουν σ’ αυτήν την οικονομική και κοινωνική κρίση, που βιώνουν η χώρα και ο λαός. Δεν είναι, όμως, ένα κράτος μέσα στο κράτος. Δεν έχουν ειδικά προνόμια ξέχωρα από τους άλλους λειτουργούς και από τους άλλους εργαζόμενους. Δεν δικαιούνται στο όνομα της πρώην στρατιωτικής τους ιδιότητας να παραφέρονται και να λειτουργούν με αυτόν τον αντιδημοκρατικό τρόπο.

Εάν άμεσα δεν αποχωρήσουν από το προαύλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα δώσω εντολή να βγουν με τη βία έξω. Είναι πρωτόγνωρο στα μεταπολιτευτικά χρονικά να συμβαίνει αυτό το πράγμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας. Και καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν πάνω σε αυτό.

Τον τελευταίο καιρό, κυρία Πρόεδρε και κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ανθίζει στα blogs και στο Διαδίκτυο μια τουλάχιστον αντιδημοκρατική συμπεριφορά από διάφορες, λεγόμενες, ενώσεις και οργανώσεις αποστράτων. Πρόκειται, πραγματικά, για ένα λυπηρό φαινόμενο. Αντιστρατεύονται με τους πιο χυδαίους τρόπους τη δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας, υβρίζουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υβρίζουν το πολιτικό σύστημα της χώρας. Αυτοί θα παταχθούν από τη Δικαιοσύνη και έχουμε ζητήσει από τον εισαγγελέα να παρέμβει άμεσα.
Ζητώ, λοιπόν –και τελειώνω εδώ- από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να τοποθετηθούν και η Αξιωματική Αντιπολίτευση, επειδή κατά καιρούς και κατά συρροή αγκαλιάζει κάθε αίτημα των αποστράτων, να τους μαζέψει, μέσω του Τομέα Άμυνας. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ