Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπελάδες για τον Βρετανό ΥΕΘΑ,λόγω "φίλου επιχειρηματία".

11.10.2011 | 00:43
Ο βρετανός υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ, ο οποίος κατηγορείται ότι παρενέβη τους υπουργικούς κανόνες στις συναλλαγές του με έναν φίλο του που έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στον αμυντικό τομέα, διέπραξε "σοβαρά λάθη", όπως αναφέρει  ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. 

   

Ο Κάμερον απαντούσε στα ευρήματα μίας προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τη σχέση του Φοξ με τον Άνταμ Γουέριτι, στενό φίλο του και επιχειρηματία.

   

Ο βρετανός υπουργός δέχεται πιέσεις τον τελευταίο καιρό καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι παραβίασε τους υπουργικούς κανόνες και έβαλε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας προσφέροντας τον Γουέριτι, που δεν έχει επίσημη θέση στο υπουργείο, πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες. 

    "Είναι ξεκάθαρο, όπως το δήλωσε χθες (Κυριακή) ο Λίαμ Φοξ, ότι έγιναν σοβαρά λάθη καθώς δεν διαχώρισε ξεκάθαρα τις επαγγελματικές του ευθύνες από τις προσωπικές του σχέσεις και αυτό έχει προφανώς εγείρει ερωτήματα σχετικά με ενδεχόμενες απρέπειες και την πιθανότητα σύγκρουσης συμφερόντων", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Κάμερον.

   

Ο ίδιος ο Φοξ είχε ζητήσει την Παρασκευή από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Άμυνας να ερευνήσει τις κατηγορίες, ότι οι σχέσεις του με τον Γουέριτι έθεσαν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Βρετανίας. 

   

Οι ισχυρισμοί αυτοί ήρθαν στο φως της δημοσιότητας όταν έγινε γνωστό ότι ο Γουέριτι, που είναι και κουμπάρος του Φοξ, επισκέφθηκε τον υπουργό 14 φορές τους τελευταίους 16 μήνες στο υπουργείο στο κεντρικό Λονδίνο. 

   

Επιπλέον δημοσιεύθηκε και μία φωτογραφία του Γουέριτι με τον Φοξ στη Σρι Λάνκα, όπου ο βρετανός υπουργός πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη. Μάλιστα αν και ο Γουέριτι δεν είναι υπάλληλος του υπουργείου φέρεται να μοιράζει κάρτες στις οποίες χαρακτηρίζει τον εαυτό του "σύμβουλο" του υπουργού. 

   

Ο Φοξ από τη μεριά του έχει αρνηθεί ότι βοήθησε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Γουέριτι προσφέροντάς του πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες , αλλά και ότι επωφελήθηκε προσωπικά από τη σχέση τους.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ