Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπήκαν τεθωρακισμένα στο Χαλέπι της Συρίας

25.05.2012 | 23:00
Τεθωρακισμένα του στρατού εισήλθαν σήμερα για πρώτη φορά από την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία στους δρόμους του Χαλεπίου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, όπου τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιούνται πολύ μεγάλες διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τα τεθωρακισμένα κυκλοφορούσαν κυρίως στις συνοικίες Καλασέ και Μπούσταν αλ Κασρ, όπου χιλιάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν στην κηδεία ενός νεαρού άνδρα που σκοτώθηκε σήμερα από πυροβολισμούς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
"Ζήτω η Συρία! Κάτω ο Άσαντ", φώναζαν οι διαδηλωτές στην κηδεία του νέου άνδρα, ενώ νωρίτερα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν κατέβει στους δρόμους για να ζητήσουν την πτώση του καθεστώτος.
"Πρόκειται για τις πιο σημαντικές διαδηλώσεις στο Χαλέπι" από τότε που άρχισε η εξέγερση, το Μάρτιο του 2011, σημείωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, πρόεδρος του Παρατηρητηρίου. "Πρόκειται για μαζικές, άνευ προηγουμένου, διαδηλώσεις ενώ το Χαλέπι παρέμενε στο περιθώριο την πρώτη χρονιά της εξέγερσης", πρόσθεσε. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ