Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπορεί να πετύχει ένα κόμμα αποστράτων;

04.08.2011 | 05:21Η χθεσινή διακήρυξη ομάδας αποστράτων για την ίδρυση πολιτικού κόμματος μπορεί φαινομενικά να αντιμετωπίστηκε με μία “ελαφριά” διάθεση από την ηγεσία του ΥΕΘΑ,ωστόσο προκάλεσε εκνευρισμό .Όχι επειδή πιστεύουν ότι αυτή η κίνηση μπορεί να έχει τυχη,αλλά επειδή αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο, στο σήριαλ της διαμάχης μεταξύ των  ανυπότακτων αποστράτων και κυβέρνησης.

Ένα σήριαλ που ξεκίνησε με την ανοιχτή επιστολή του προέδρου της ΑΝΕΑΕΔ Ε.Σαρτζετάκη,με την οποία καλούσε εν ενεργεία και απόστρατους να βρίσκονται σε εγρήγορση για τη διαφύλαξη θεσμών και Συντάγματος,συνεχίστηκε με την ομιλία Μπεγλίτη στη Βουλή,ο οποίος επιχείρησε να “χρεώσει” όλους τους απόστρατους στη ΝΔ και τώρα έρχεται και η ανακοίνωση της πρόθεσης ίδρυσης κόμματος.

Μπορεί να έχει κάποια τύχη ένα κόμμα φτιαγμένο από απόστρατους. Χωρίς να παριστάνουμε τους …αστρολόγους λέμε πως οι πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματος είναι περιορισμένες.

Στο χώρο των αποστράτων ,δεν είναι μυστικό,υπάρχει μία πολυδιάσπαση ,μία πολυγλωσσία και σε αρκετές περιπτώσεις και αντιπαλότητα. Η ίδρυση της φρέσκιας ΑΝΕΑΕΔ, στην οποία έχουν “στεγαστεί” πιο νέοι σε ηλικία απόστρατοι,τάραξε τα νερά .Οι παλαιότερες παραδοσιακές Ενώσεις Αποστράτων δεν είδαν την ίδρυσή της με καλό μάτι και …οι εχθροπραξίες μεταξύ των αποστράτων το τελευταίο διάστημα είναι συχνές.

Είναι επίσης ακόμη δύσκολο οι στρατιωτικοί που είχαν ταυτιστεί με το ένα ή το άλλο μεγάλο κόμμα να τα εγκαταλείψουν και να ενταχθούν στο νέο εγχείρημα αν βέβαια τελικά αυτό προχωρήσει.

Μόνο στη περίπτωση που οι απόστρατοι απόφάσιζαν να αφήσουν στην άκρη τις διαφωνίες τους για να μπουν κάτω από μία κοινή στέγη θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπήρχαν  προοπτικές βιωσιμότητας της προσπαθειας. Εδώ όμως ακόμη δεν μπορούν να τα βρουν ουτε για το θέμα του ΜΤΣ,πόσο μάλλον να συμφωνήσουν σε θέματα πολύ πιο σύνθετα και δύσκολα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ