Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Δεν θα υπάρξει διχοτόμηση του Κοσόβου" τονίζει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

28.06.2012 | 12:13
    Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν θα υπάρξει διχοτόμηση του Κοσόβου.
   Ο κ. Ράσμουσεν, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα της Πρίστινας «Κόχα Ντιτόρε», υπογράμμισε ακόμη ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία, μέσω της διεθνούς αποστολής της στο Κόσοβο (KFOR), θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει την ελεύθερη κυκλοφορία για όλους.
   Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ εκτίμησε ως πολύ θετική τη συμβολή της KFOR στο Κόσοβο τα τελευταία 13 χρόνια και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέας μείωσης των δυνάμεών της, τόνισε ότι η υλοποίηση των σχεδίων αυτών αναβλήθηκε, λόγω των επεισοδίων στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου.
   Ο κ. Ράσμουσεν δήλωσε η λύση των προβλημάτων στο βορρά του Κοσόβου πρέπει να είναι πολιτική και να εξευρεθεί μέσω διαλόγου.
   Ο ΓΓ της Συμμαχίας επανέλαβε τις παρατηρήσεις που είχε κάνει και νωρίτερα για την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex), τονίζοντας ότι είναι ανεπαρκώς εφοδιασμένη για την εκτέλεση όλων των καθηκόντων της και πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ συζητούν ανοιχτά για το ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 
Σκοπιανός πρόεδρος "μαινόμενος" κατά Ελλάδας
Επιστολή απόγνωσης από τους Έλληνες που υπηρετούν στο Κόσσοβο.Ποιοι τους κοροϊδεύουν


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ