Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΝΑΤΟ - ΕΕ

ΝΑΤΟ:"Να φεύγουμε από Αφγανιστάν"

12.10.2010 | 20:00
Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τη μεταβίβαση της ευθύνης για την ασφάλεια του Αφγανιστάν στις Δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, στις αρχές του επόμενου έτους .
Σύμφωνα με δηλώσεις του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, οι συμμαχικές Δυνάμεις αναμένεται να εγκρίνουν, τον επόμενο μήνα, σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα αρχίσει η μεταβίβαση της ευθύνης για την ασφάλεια στο Αφγανιστάν, στις αφγανικές Δυνάμεις ασφαλείας, στις αρχές του επόμενου έτους ή το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο.
«Είναι πεποίθησή μου ότι θα υπάρξει ανακοίνωση στη Σύνοδο Κορυφής στη Λισσαβόνα, αναφορικά με το ότι η μεταβίβαση της ευθύνης για την ασφάλεια του Αφγανιστάν θ' αρχίσει στις αρχές του 2011, τον Ιούλιο το αργότερο. Προφανώς, η όλη διαδικασία πρέπει να σταθμιστεί με βάση τις εκάστοτε συνθήκες. Δεδομένου ότι θα σημειωθεί πρόοδος στον τομέα της ασφάλειας, βρίσκω το εν λόγω σχέδιο ρεαλιστικό», δήλωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, ANDERS FOGH RASMUSSEN, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, επισημαίνοντας ότι είναι μεγάλη η ανάγκη της ενίσχυσης της προσπάθειας του ΝΑΤΟ να φθάσει ο αριθμός των εκπαιδευμένων αστυνομικών και στρατιωτών στους 300.000, μέχρι τον Οκτώβριο του επόμενου έτους.
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ