Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν.Χατζηνικολάου για υποβρύχια:Στοιχεία για τον Άκη και ερωτήματα για το ΚΥΣΕΑ.

12.05.2011 | 15:25
 Με την κατάθεση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, άνοιξε σήμερα τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

   

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση του ο κ. Χατζηνικολάου επανέλαβε την εκτίμηση του, την οποία έχει αναφέρει και σε ρεπορτάζ του στην εφημερίδα «Realnews», ότι μέρος της μίζας έχει καταλήξει στον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο στενός του συνεργάτης Γιάννης Μπέλτσιος ήταν πληρεξούσιος της «Ferostaal».

   

Μάλιστα, ο κ. Χατζηνικολάου φέρεται να κατέθεσε στα μέλη της επιτροπής ότι στο πολιτικό γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου «άνοιγαν σαμπάνιες λίγο πριν γίνουν οι παραγγελίες».

    Ακόμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Χατζηνικολάου αναφέρθηκε και στο ρόλο του ΚΥΣΕΑ, κάνοντας λόγο για «ανέφελες συνεδριάσεις» και τονίζοντας ότι κανείς δεν έφερε αντίρρηση στις αποφάσεις που ελήφθησαν.

   

Ο κ. Χατζηνικολάου, τόνισε την ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης και μετά την λήξη θητείας του κ. Τσοχατζόπουλο, καθώς, όπως ανέφερε επικαλούμενος πληροφορίες του, οι Γερμανοί, μετά τη λήξη της θητείας του κ. Τσοχατζόπουλου, ανησυχούσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υπαναχωρούσε από τη σύμβαση, ωστόσο, όπως είπε, η επόμενη κυβέρνηση δεν προέβη σε καμία ενέργεια.

   

Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο κ. Χατζηνικολάου κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ότι «κατά τη φάση παραλαβής των προβληματικών υποβρυχίων, οι Γερμανοί αγωνιούσαν μήπως η ελληνική κυβέρνηση υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, όμως ο τότε υπουργός Άμυνας (σ.σ.: Ευάγγελος Μεϊμαράκης) δεν προέβη σε καμία ενέργεια».

   

Στην Προανακριτική έχουν κληθεί να καταθέσουν, σε πρώτη φάση, έξι δημοσιογράφοι που έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς με ρεπορτάζ τους με την πολύκροτη αυτή υπόθεση και ήδη τον Ν. Χατζηνικολάου διαδέχθηκε ο Τάσος Τέλλογλου, ενώ θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις των δημοσιογράφων Αριστέας Μπουγάτσου, Μάκη Πολάτου, Γιάννα Παπαδάκου και Κώστα Αλαντζά. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ