Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Να δοθεί πίστωση για αγορά πετρελαίου,στην Ελλάδα",ζητά Ελληνίδα ευρωβουλευτής

06.03.2012 | 15:28


   

Χορήγηση πίστωσης από την Ε.Ε. για την αγορά πετρελαίου και παραγώγων του από τους νέους προμηθευτές από τους οποίους θα χρειαστεί να αγοράζει πλέον η Ελλάδα μετά το εμπάργκο που επιβλήθηκε στο Ιράν, ζήτησε η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ κα. Νίκη Τζαβέλα. 

    

   

Στην απάντησή του, ο ίδιος ο Πρόεδρος κ. Μπαρόζο, εξ ονόματος της Επιτροπής, απάντησε πως: "Κατόπιν τούτου, η ΕΕ είναι αποφασισμένη να εξεύρει λύση για τις χώρες της ΕΕ οι οποίες πλήττονται ιδιαιτέρως από τις κυρώσεις, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία.

Ειδικότερα, η Ύπατη Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος Ashton διεξάγει διαβουλεύσεις με ορισμένους εναλλακτικούς προμηθευτές πετρελαίου (π.χ. με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) σχετικά με τη δυνατότητα αντιστάθμισης των ελλείψεων εφοδιασμού για τα κράτη μέλη. Εξάλλου, κατ’ εφαρμογή της ρήτρας επανεξέτασης την οποία περιλαμβάνει η απόφαση περί των κυρώσεων, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Επιτροπή πραγματοποίησαν κοινή δήλωση με την οποία αναλαμβάνουν τη δέσμευση να ασχοληθούν εκ νέου χωρίς χρονοτριβή, και πάντως το αργότερο τον Απρίλιο του 2012, με το ζήτημα των κρατών μελών που εισάγουν μεγάλες ποσότητες ιρανικού πετρελαίου, προκειμένου να διασφαλισθεί με κάθε αναγκαία ενέργεια ο αδιάλειπτος ενεργειακός εφοδιασμός. Εντούτοις, προς το παρόν δεν εξετάζεται ως πιθανό μέτρο η χορήγηση πίστωσης."


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ