Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Να εκμεταλλευτεί την ανοησία ή την προβοκάτσια,προσπαθεί η Άγκυρα.

26.03.2011 | 13:15
Συνέχεια στο θέμα της βεβήλωσης από αγνώστους του τουρκικό στρατιωτικού νεκροταφείου στη Νίκαι δίνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανακοίνωσή τους καταδικάζει την επίθεση που σημειώθηκε τα χαράματα της 25ης Μαρτίου.

«Μας προκαλεί εντύπωση η στιγμή αυτής της επίθεσης», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Πιστεύουμε ότι αυτές οι ενέργειες που προέρχονται από όσους ενοχλούνται από την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα».«Περιμένουμε από τις ελληνικές αρχές να εντοπίσουν το συντομότερο δυνατόν τους δράστες της επίθεσης, η οποία πλην του τουρκισμού προσβάλλει θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αξίες, και να τους οδηγήσουν στην δικαιοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση.'Ηδη από χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής είχε εκφράσει εκ μέρους της κυβέρνησης τον  αποτροπιασμό του για την απαράδεκτη όπως είπε και καταδικαστέα απόπειρα βεβήλωσης του τουρκικού στρατιωτικού κοιμητηρίου στη Νίκαια.

"Πρόκειται για χυδαία απόπειρα προσβολής της μνήμης νεκρών.

Οι πράξεις αυτές είναι αντίθετες προς τον πολιτισμό και την ιστορία της πατρίδας μας. Οι δράστες επιχείρησαν να αμαυρώσουν την εθνική επέτειο και προσέβαλαν τις αξίες για τις οποίες δόθηκε ο αγώνας για την ελευθερία. Η προβοκάτσια τους δεν θα πετύχει γιατί έχει απέναντί της ολόκληρη την κοινωνία", κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ