Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Να μείνει μακρυά η Ελλάδα από τη σύγκρουση που έρχεται στη Μέση Ανατολή"

25.06.2012 | 23:40
Μπορεί η Τουρκία να αποφεύγει τη στρατιωτική σύγκρουση με τη Συρία,τα σύννεφα πολέμου όμως στην ευρύτερη περιοχή όλο πυκνώνουν.Πολλοί αναμένουν την καταιγίδα μετά από τις αμεικανικές εκλογές του Νοεμβρίου ,αλλά σ΄ αυτές τις υποθέσεις και κυρίως σ΄ αυτά τα συμφέροντα ποτέ κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις.

Ένας απόστρατος έμπειρος αξιωματικός έγραψε την άποψή του για τη κρίση στη γειτονιά μας.

Επισημαίνει ότι ο κίνδυνος να γενικευτεί η στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρώσων και ΗΠΑ δεν είναι ανύπαρκτος,αφού οι πηγές ενέργειας και οι οδοί μεταφοράς της που διεκδικούν είναι πολύτιμες.

Και επισημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει μακρυά απ΄ αυτή την επερχόμενη σύγκρουση.Το ερώτημα είναι αν μπορεί.

Γραφεί λοιπόν:
 “ Η στρατιωτική εμπλοκή με την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους από την Συρία, δείχνει πόσο κοντά είναι η σύρραξη μεταξύ χωρών ή συνασπισμών.

Η Τουρκία μια Νατοϊκή χώρα έχασε αεροσκάφος και πιλότους από πυρά συριακών αντιαεροπορικών ρωσικής κατασκευής και πιθανόν χειριστές Ρώσους. Επιπλέον από τις ήδη υπάρχουσες και νέες αρμάδες μαθαίνουμε έχουν προορισμό την θαλάσσια περιοχή της Συρίας.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η ευρύτερη περιοχή διαθέτει πηγές ενεργείας και ότι η χώρα συνδέεται με το Ιράν κατεξοχήν πλούσιο σε υδρογονάνθρακες αλλά και σταυροδρόμι μεταφοράς τους.

Η πείρα έχει δείξει, ότι τα αντιλαϊκά καθεστώτα, τα χημικά όπλα ή η χρήση της πυρηνικής ενέργειας είναι προσχήματα, που βρίσκει η Δύση για τις μέχρι σήμερα και τις μελλοντικές επεμβάσεις της σε χώρες πλούσιες σε πηγές ενεργείας ή που ελέγχουν δρόμους μεταφοράς τους. Έτσι κερδίζει ισχύ απέναντι σε αντίπαλες αναδυόμενες ή κλασσικές δυνάμεις! Η κρίση ωθεί τους ιμπεριαλιστές δύσης και ανατολής με ακόμη μεγαλύτερη ένταση στη χρήση των όπλων προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους!
 
Η χώρα μας με την πολιτική των κυβερνήσεων της έχει προσδεθεί σε ΝΑΤΟ – ΕΕ και αποτελεί ορμητήριο για επεμβάσεις, ενώ τους διαθέτει και στρατιωτικές δυνάμεις.  Δεν συμφωνούμε και λόγος δεν είναι μόνο η οικονομική αφαίμαξη σε περίοδο κρίσης! Είναι πρώτα - πρώτα ο κίνδυνος, να δεχτεί η χώρα στρατιωτικό πλήγμα! Είναι η απώλεια εθνικής κυριαρχίας  από τις παραχωρήσεις στους σύμμαχους επικυρίαρχους! Παραχωρήσεις κυριαρχίας, που ψηφίστηκαν στη Βουλή από πολιτικές δυνάμεις των μετέπειτα κυβερνήσεων «εθνικής σωτηρίας» της χώρας! Απώλεια κυριαρχίας μάλιστα για την οποία ουδείς λόγος γίνεται! Είναι, ότι δίνουμε «γην και ύδωρ» για το αιματοκύλισμα λαών μόνο και μόνο, για να κερδίσει ο ένας ιμπεριαλιστής απέναντι στον άλλον! Δεν το ανεχόμαστε!” 

 

ΣΧΟΛΙΑ