Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

Να μειωθεί η θητεία τώρα.

07.12.2010 | 06:16
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΦΕΔΡΩΝ Ε.Δ.-ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ
                                    ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!     
Αυτή μπορεί και πρέπει να είναι η άμεση απαίτηση των φαντάρων στην σημερινή συγκυρία που θέλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να σχεδιάζει την νέα αντιδραστική ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήδη η κυβέρνηση με φήμες που έχει διαρρεύσει σε δημοσιογραφικά παπαγαλάκια κάνει γνωστές τις προθέσεις της:
• Μείωση των μονάδων, κλείσιμο στρατοπέδων και πώληση των εδαφικών εκτάσεων-φιλέτα γης ώστε να εξοικονομήσει τα χρήματα που απαιτούνται για να προβεί σε αγορές όπλων αξίας 33 δις ευρώ έως το 2015.  Παράλληλα, ουσιαστικά φορτώνει το κόστος της περιόδου στράτευσης σε φαντάρους και γονείς.
• Απόλυση 15.000-20.000 Επαγγελματιών Οπλιτών που κρίνονται ακριβοί και αντικατάσταση τους από τη νέα γενιά μισθοφόρων των ΕΦΟΠ, χωρίς σύμβαση και καθορισμένο μισθό. Να επαναλάβουμε, ότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ όταν ψήφιζαν το νόμο για τους ΕΠ.ΟΠ. είχαν στο μυαλό τους την κυκλική εναλλαγή των Μισθοφόρων και το πέταγμα τους στην ανεργία όταν θα συμπλήρωναν την 7ετια. Ο λόγος είναι ότι χρειάζονται συνεχώς νέους ηλικιακά Μισθοφόρους, που δε θα φέρνουν πολλές αντιρρήσεις, ώστε να τους χρησιμοποιούν όπως το ΓΕΕΘΑ και το ΥΠΕΘΑ επιθυμεί, στις μονάδες εκστρατείας και στις αποστολές εκτός συνόρων.
• Πώληση και απομάκρυνση των ξεπερασμένων οπλικών συστημάτων. Αντικατάσταση τους από σύγχρονα τεθωρακισμένα, μεταφορικά ελικόπτερα και αεροσκάφη, αντιαεροπορικά συστήματα, φρεγάτες και πολεμικά αεροσκάφη 5ης γενιάς, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες προστασίας των εφοπλιστικών συμφερόντων, της αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ, της συμμετοχής των  Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και του αστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, που κινείται μεταξύ έντασης και διαβουλεύσεων.
• Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στις προγραμματικές του δηλώσεις ξεκαθάρισε ποιος θεωρεί η κυβέρνηση  του ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να είναι ο ρόλος του Στρατού, εντάσσοντας στον ήδη κατοχυρωμένο στη μέση συνείδηση περί Άμυνας, αυτόν του υπερασπιστή της Αξιοπρέπειας της χώρας. Ο Ευ.Βενιζέλος γνωστοποίησε την κυβερνητική απόφαση χρησιμοποίησης του στρατού ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό και καταστολής ακόμη και με στρατιωτικές δυνάμεις των πιθανών κοινωνικών εξεγέρσεων.
Παρά το γεγονός ότι γίνεται λόγος για μείωση του στρατού στις 75.000 (από 93.000 που ήταν το ταβάνι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και 103.000 που το ανέβασε η αναδιάρθρωση του πρώην υπουργού Μεϊμαράκη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγου Γράψα), κανείς δε θέτει ζήτημα περιορισμού της στρατιωτικής θητείας. Ενώ, η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική μυστικής διπλωματίας με την αντίστοιχη τουρκική με ζητούμενο τον συμβιβασμό στο Αιγαίο και την συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, παρ' όλα αυτά η Ελλάδα διατηρεί ένα τεράστιο στρατό και μια από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια στρατιωτική θητεία.
Η Ελλάδα του 2010, που δεν απειλείται από καμιά βαλκανική χώρα και βρίσκεται σε φάση συνομιλιών με την Τουρκία, ουσιαστικά έχει την ίδια διάρκειας στρατιωτική θητεία, με την Ελλάδα του 1940 που ετοιμάζονταν να πολεμήσει, καθώς απειλούνταν από τις αναθεωρητικές βλέψεις της Βουλγαρίας, ενώ η ελληνοιταλική σύγκρουση ήταν θέμα χρόνου εξαιτίας των αστικών συμφερόντων και στόχων που εξυπηρετούνταν από την  πρόσδεση της στο άρμα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Μ.Βρετανίας, σε συνδυασμό με τους μακροχρόνιους ανταγωνιστικούς στόχους της Ιταλίας!
Τώρα, είναι και πάλι οι ιμπεριαλιστικές βλέψεις στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και οι ανάγκες του ελληνικού κεφαλαίου εντός και εκτός συνόρων που ωθούν το αστικό κατεστημένο να διατηρεί τόσο μεγάλες Ένοπλες Δυνάμεις, βασιζόμενο σε μεγάλο βαθμό στο δωρεάν εργατικό δυναμικό που του προσφέρει η υποχρεωτική στράτευση.
Άρα, άμεσοι στόχοι του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος πρέπει να είναι η μείωση της θητείας, η επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων (από την ΕΛΔΥΚ έως την ISAF), η έξοδος της χώρας από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε., το μπλοκάρισμα των αγορών όπλων.
Πλέον, και ιδιαίτερα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι κοινωνίες όχι μόνο απαιτούν τη μείωση των στρατιωτικών σχηματισμών, αλλά θέτουν το ερώτημα της αναγκαιότητας των ίδιων των εθνικών στρατών, είτε με υποχρεωτική στράτευση είτε με μισθοφόρους, του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Τι αλήθεια εξυπηρετούν;
Απέναντι σε όλα αυτά τα ερωτήματα τοποθετήθηκε και ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ, με το γνωστό ακροδεξιό, μιλιταριστικό και μισαλλόδοξο του περιεχόμενο.
Στην σχετική του ανακοίνωση, ουσιαστικά επαναλαμβάνει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί «ακριβών ΕΠ.ΟΠ.», αρνείται το θεσμό των νέων Μισθοφόρων ΕΦΟΠ και προτείνει την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εφέδρων, έχοντας ως πρότυπο το Ισραήλ. Πρόκειται για ακραίες ιδέες περί Παλλαϊκής Άμυνας και Ελλάδα-Ισραήλ των Βαλκανίων που για πρώτη φορά εμφανιστήκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα μετά τα Ίμια, που μεταξύ άλλων οδήγησαν σε μια τεράστια αύξηση των εξοπλισμών και της μίζας πολιτικών-στρατιωτικών, τα αποτελέσματα των οποίων πληρώνει σήμερα ο κόσμος της εργασίας. Οι ακροδεξιοί των Συνδέσμων Εφέδρων ουσιαστικά απαιτούν την αύξηση της θητείας, πηγαίνοντας κόντρα στη θέληση της κοινωνίας, τη δια βίου εμπλοκή της κοινωνίας με τον στρατό διαμέσου των αλλεπάλληλων επιστρατευτικών ασκήσεων και την αποστολή εφέδρων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων, γιατί είναι πιο φθηνοί.
Η χουντική και ακροδεξιά ιδεολογία δεν κρύβεται, είναι σαν το συνάχι: «Μόνο τότε Λαός και Στρατός ενωμένοι θα αποτελέσουν εγγύηση για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπειά μας, μόνο τότε όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα πολεμήσουμε και θα θυσιαστούμε για μια καλύτερη και περήφανη Πατρίδα». Αξίζει να τους θυμίσουμε ότι ο ελληνικός στρατός αυτή την στιγμή βρίσκεται σε 15 χώρες ως επεμβατική και κατοχική δύναμη, συμμετέχοντας σε άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Παράλληλα, αποκαλύπτεται ξανά ότι η ακροδεξιά αυτή την στιγμή σέρνεται από τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό που εκφράζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας με καθυστέρηση τη θέση του Ευ.Βενιζέλου ότι ο στρατός διαφυλάττει την Αξιοπρέπεια της χώρας από τους οργισμένους διαδηλωτές που απειλούν τον τουρισμό και την «εθνική ανάπτυξη».
Τέλος, τα ακροδεξιά χείλη επαναλαμβάνουν τα νεοφιλελεύθερα επιχειρήματα: «Η χώρα μας οδηγήθηκε μεταπολιτευτικά σε πτώχευση λόγω του συνειδητά λανθασμένου μοντέλου: όλοι στο Δημόσιο, για να τους ελέγχουμε τη ψήφο κομματικά και προσωπικά, οι Υπουργοί και οι Βουλευτές μας».
            Αναρωτιόμαστε: ξεχνούν τόσο εύκολα οι ακροδεξιοί τα πεπραγμένα της Χούντας; Μήπως οι αιτίες που τώρα γίνονται αφορμή για να λεηλατήσουν και τα τελευταία εργατικά δικαιώματα, με την συνδρομή του ΛΑΟΣ, είναι τα πάρτι του κέρδους που έστησαν τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ο κόσμος του πλούτου, από την Ολυμπιάδα και τα Μεγάλα Έργα, τους Πολεμικούς Εξοπλισμούς και τα θαλασσοδάνεια, το Χρηματιστήριο και τα Ομόλογα, τη SHIMENS και το C4I, τις επιχορηγήσεις των επενδύσεων, τα αφορολόγητα των εφοπλιστών-τραπεζιτών, τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, τα καρτέλ, έως τις κρατικές προμήθειες;
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ