Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Να μην γίνουν οι Ενώσεις Αποστράτων,λέσχες βετεράνων".Άρθρο απάντηση μέλους της ΑΝΕΑΕΔ

03.05.2011 | 05:54
“Τον Ιούνιο του 2010 82 ιδρυτικά μέλη όλων των κλάδων και σχολών προέλευσης των ενόπλων δυνάμεων ίδρυσαν την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. Σύμφωνα με την διακήρυξή τους η ένωση είναι ανεξάρτητη, διότι υποσχέθηκαν Εν Τιμή να αγωνισθούν μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, εξαρτήσεις η δεσμεύσεις, ιδεολογικές αγκυλώσεις και προσωπικές φιλοδοξίες”.

Έτσι ξεκινάει το άρθρο πού δημοσιεύθηκε στα Νέα του Σ.Α.Σ Μάρτιος- Απρίλιος 2011 και το υπογράφει ο συνάδελφός μας υποπτέραρχος ε.α κ. Κων. Δελλής. Δεν είχα την τύχη να συναντηθώ με τον κ. Δελλή και δεν θυμάμαι κάπου να τον έχω συναντήσει. Συνεπώς ότι πω θα είναι ανεπηρέαστο από προσωπική επαφή.

Πράγματι έτσι έγινε όπως τα λέει ο κ. Δελλής.

Μαζευτήκαμε 82 συνάδελφοι απόστρατοι όλων των κατηγοριών και βαθμών.

Βέβαια κ. Δελλή υπήρξε πολύ άστοχη και αγενής συνάμα  η τοποθέτηση εισαγωγικών στην φράση εν τιμή. Η τιμή για εμάς τους στρατιωτικούς είναι αδιαπραγμάτευτη αξία είναι συνεπώς απορίας άξιο πως εκφράσθηκε μια τέτοια φράση σε εισαγωγικά κάτι που μόνον κάποιοι κακοί πολιτικοί κ.τ.λ θα διανοούντο να εκφέρουν.

Εν Τιμή λοιπόν δώσαμε την υπόσχεση να δραστηριοποιηθούμε με πολιτική διάθεση όσον αφορά στην διαχείριση των  κοινών κατά την Αριστοτέλειο λογική και μακράν οποιασδήποτε Κομματικής επιρροής η εξάρτησης αηδιασμένοι από όσα συμβαίνουν στον χώρο της πολιτικής διαχρονικά δηλαδή στην συμφορά πού έπεσε στην Χώρα μας.

Πρώτη μας σκέψη ήταν η συνεργασία μας με τις ενώσεις, όχι από τις πολυθρόνες φυσικά, ώστε μαζί να προχωρούμε συμπληρωματικά, χωρίς καμία αντίφαση με αυτές και τούτο διότι είχαμε εντοπίσει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και πριν αλέκτωρ λαλήσει μας δικαίωσε η αρχή με τις προθέσεις και τις πράξεις της.

O χώρος πού σκεφθήκαμε να καλύψουμε ήταν κενός, ήταν εκεί που οι ενώσεις αδυνατούν για αντικειμενικούς έστω λόγους να καλύψουν και να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και αυτό είναι κοινό μυστικό που όλοι μας γνωρίζουμε. Τι το μεμπτό.

Μέλημά μας να επικουρήσουμε την όποια δράση των Ενώσεων και είναι γνωστό ότι οι Ενώσεις με πολύ χλιαρό τρόπο μας αντιμετώπισαν ενώ η ΕΑΑΑ απαξίωσε να μας πει έστω και μια καλημέρα.
.

Γιατί για ποιο λόγο;

Να βοηθήσουμε θέλουμε. Σε τι σας ενόχλησε η εμφάνισή μας;

Κατά την γνώμη μου κάνατε λάθος διότι θα είχατε δίπλα σας μια δυναμική ομάδα με μέσο όρο ηλικίας που υπερέχει των Ενώσεων και που οι απόστρατοι της ΑΝΕΑΕΔ έχουν σηκωθεί από τις πολυθρόνες τους.

Ήδη οι Ενώσεις πλήττονται από κάποιους και εμείς στην ΑΝΕΑΕΔ είμαστε εξοργισμένοι σφόδρα για αυτό έχοντας αντιληφθεί το που το πάνε και γιατί και θα το πετύχουν αυτό που σχεδιάζουν εις βάρος μας, θα το πετύχουν διότι είμαστε στο διαίρει και βασίλευε.  Η ¨Ένωσή μας σκοπό έχει να υπάρξει μα ανεξάρτητη φωνή και δράση ανυποχώρητη, να  γίνουμε η αλογόμυγα του Σωκράτη κινούμενοι ακόμη και στο όριο της επικινδυνότητας και μέσα στα όρια που μας παρέχει ο νόμος και το Σύνταγμα. Η ΑΝΕΑΕΔ ξεπέρασε τους φραγμούς των ιδεοληψιών αιτία του κάθε κακού στην χώρα μας. Η ιδεολογία της ΑΝΕΑΕΔ είναι μία και μοναδική.

Τα συμφέροντά μας στο πλαίσιο των γενικών συμφερόντων του Λαού μας και της πατρίδος μας και μην μου πει κάποιος ότι έτσι το καταλαβαίνουν όλοι. Θα διαφωνήσω κάθετα και έχω αμέτρητους λόγους για αυτό.

Με λίγα λόγια κάναμε την υπέρβαση, με λόγια και με έργα  ενάντια στην λαίλαπα της εποχής και στους ληστές με την γραβάτα. ¨Έχουμε ρήξη και νέον  κέλευθον και όχι παροιμίες (λόγια του δρόμου) που τις παίρνει ο άνεμος όπως πήρε και την Σημαία, υπηρετούμε την πατρίδα μας και τον Λαό μας όπως ορίζει ο νόμος και το Σύνταγμα.  Πιστεύει κανείς ότι αυτό είναι το ιδανικό στις μέρες μας;

Σκοπός μας να ανακαλύψουμε τους νεοταξίτες ,νεοφιλελεύθερους, εθνομηδενιστές  γραβατωμένους γιάπηδες που απεργάζονται τον χαμό μας να τους καταγγείλουμε και να πούμε σε όλους μας και ποιο πέρα ακόμη, αυτοί είναι η συμφορά της Χώρας μας, εξοστρακίστε τους  πάψτε πλέον να τους ψηφίζετε.

Αποφασίσαμε οργανωμένα να κινηθούμε στα πλαίσια των Νόμων και του Συντάγματος των Ελλήνων όπως επιτάσσει το άρθρο 120 παράγραφος 4 το οποίο κελεύει.  Η τηρησις του Συντάγματος επαφίεται εις τον πατριωτισμόν των Ελλήνων, δικαιουμένων και υποχρεουμένων εις την δια παντός μέσου αντίστασιν κατά οιουδήποτε επιχειρούντος την βιαίαν κατάλυσιν αυτού. Ποιος θα μου αμφισβητήσει το καθήκον μου αυτό;

Η ΑΝΕΑΕΔ αυτό το έχει αντιληφθεί πλήρως και προκύπτει από την δράση της. ΑΝ κάποιοι μας αμφισβητούν οφείλεται σε άγνοια η αλαζονεία.

Το πρώτο δικαιολογείται το δεύτερο και πάλιν δικαιολογείται δεν θα ασχοληθούμε όμως περαιτέρω καθότι ο χρόνος θα βάλει τάξη στο κοινωνικό γίγνεσθαι αλλά ποιο θα είναι το τίμημα.

Σε λίγο οι Ενώσεις θα γίνουν τόπος συγκεντρώσεως βετεράνων για τσάϊ και συμπάθεια, οι περιφερειακές εκπροσωπήσεις θα κλείσουν λόγω οικονομικών γιατι έτσι το θέλουν οι ταγοί, αυτές τις εντολές έχουν έξωθεν και άνωθεν και καμία ουσιαστική αντίδραση θα είναι δυνατή.

Το μετοχικό θα γίνει επικουρικό για ευκολότερο χειρισμό εξαφάνισής του εκτός και καταφέρουμε εν τη ενώσει μας με όλες τις κοινωνικές τάξεις που  πλήττονται να εξαφανίσουμε τους υπαλλήλους της διαχρονικής διαπλοκής ,τους εντολοδόχους εθνομηδενιστές οι οποίοι υπηρετούν τους επικυρίαρχους και από ότι έχω ακούσει σε συζητήσεις την παγκόσμια διακυβέρνηση. Αν έτσι κάποιοι τοποθέτησαν την Εθνική Κυριαρχία λυπάμαι για το χάλι τους.

Όπως φαίνεται από την δράση και την αρθογραφία μας η οποία έχει την συναίνεση της πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΑΝΕΑΕΔ είναι ολοφάνερο ότι έχουμε στάση όχι στα λόγια μόνον πατριωτική-εθνοκεντρική αλλά και στα έργα και φυσικά λέγοντάς το αυτό κανέναν μας αμφισβητούμε.

Είμαστε απόστρατοι που έχουμε συνειδητοποιήσει την έννοια Ισχύς Εν Τη Ενώσει, αλλά ενώσει όχι μόνον εμείς ,δηλαδή τρεις και ο κούκος, αλλά ενώσει όλων των κοινωνικών του Λαού μας με κύριο κορμό την Μεσαία τάξη στην οποίαν εμείς ανήκομεν. Εκεί ανήκομεν και σε κανέναν άλλον. Αυτή η μεσαία τάξη είναι η βάση ύπαρξης της χώρας μας, όπως και της κάθε χώρας. Πρέπει να είναι η μεγαλύτερη κοινωνική τάξη και είναι εκφράζοντας με το μέγεθος που της αναλογεί το έθνος των Ελλήνων προ-νυν-μετά και απανταχού στον πλανήτη ΓΗ και αυτή βέβαια είναι μια πραγματικότητα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση γιατί όλες μαζί οι τάξεις ανεξάρτητα του ρόλου της κάθε μιας δημιούργησαν τον αξεπέραστο Ελληνικό πολιτισμό πρώτη υπερδύναμη στον κόσμο με δεύτερη την Ρώμη που και αυτή είναι δημιούργημά του. Μελέτη-άποψη της C.Ι.Α., όπως κάποτε έτυχε να διαβάσω.

Εμείς ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η προσωρινή μας τύχη  διαχρονικά δεν είναι δυνατόν να κλονισθεί η θέση της της μοίρας της Ελλάδος καθώς είναι η πλευρά του καλού της δημιουργίας. 

Πως βλέπετε λοιπόν την δράση μας κύριε Δελλή; ¨Εξω από τα εθνικά δρώμενα;

Σημαίνει αυτό ότι δεν μας παρακολουθείτε, για αυτό WWWANEAED@.GR Πού είδατε την διάσπαση που αναφέρατε;

Εφεξής  που θα μας παρακολουθείτε δεν θα είστε ανενημέρωτος και σάς διαβεβαιώ πως θα αλλάξετε γνώμη σε σχέση με αυτά που τώρα πιστεύετε.

Μέχρι στιγμής πάντως για ενημέρωσή  σας εκτός των άλλων συμμετοχών μας  έχουμε ταχθεί αλληλέγγυοι προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και προς τον χειρουργό κ. Αντωνίου στο θέμα του μνημονίου.

Κύριε Δελλή εμείς δεν κάνουμε κήρυγμα σε κανένα, απόψεις εκφράζουμε, αλλά αυτές οι απόψεις έχουν σαν στόχο να συνεγείρουν τους εν ραστώνη εθισμένους εξ’ημών μήπως και ο γίγαντας ξυπνήσει για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Είπατε κύριε Δελλή ότι θα είμαστε τα λιοντάρια πού δεν θα υποχωρήσουν επ’ουδενί των εθνικών μας δικαίων. Πως θα γίνει αυτό; Διότι Εθνικό μας δίκαιο ήταν να χρησιμοποιούμε την Ελληνική γλώσσα και γραφή, όμως εγώ παρά την θέλησή μου αυτήν την στιγμή γράφω αυτό το κείμενο σε μια γλώσσα που πόρο απέχει της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ . Μήπως τα βλέπω λάθος; Δεν είναι εθνικό μας δίκαιο η γλώσσα μας η μήπως δεν είναι εθνικό μας δίκαιο να μαθαίνουμε την πραγματική μας  ιστορία αντί της σήμερον διδασκόμενης από κανάλια όπου προβάλλεται ο Κολοκοτρώνης  ως δήθεν μη κανονικός κ.τ.λ.  Αγαπητέ μου, αφού θα ορθώσουμε το ανάστημά μας σαν λιοντάρια , ορίστε πεδίον λαμπρόν κι’εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση να ακολουθήσω αν και δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι λιοντάρι.

Πλήττονται οι διαχρονικές μας αξίες και είναι ζήτημα εθνικής σημασίας.

Δυστυχώς κάποιοι δεν το έχουν αντιληφθεί και άθελά τους απεργάζονται διαίρει και βασίλευε με ιδεολογήματα που επέβαλαν στον λαό μας για να τον εξαφανίσουν.

¨Έτσι το καταλαβαίνουν, ίσως η πορεία των γεγονότων τους πείσει για το αντίθετο, το οποίο και απεύχομαι. Μακάριοι όσοι γρήγορα τα βαθύτερα αίτια του κακού αντελήφθησαν ότι αυτοί έσονται φορείς θετικών εξελίξεων η τουλάχιστον θα έχουν την τιμή και το δικαίωμα να λένε ότι προσπάθησαν κάτι συντεταγμένοι πέραν της καθεστηκυίας τάξεως.

Βέβαια οι 70ντάρηδες δεν είναι αυτοί που θα περιμέναμε την σωματική τους παρουσία ας είναι όμως οδηγοί αλλά και αυτό  για να συμβεί πρώτα από όλα επιβάλλεται πλήρης γνώση της τρέχουσας πραγματικότητας, του τι ακριβώς μας συμβαίνει και είναι αυτό κάτι που και αν το αντιλαμβάνονται πολλοί δυστυχώς στρουθοκαμηλίζουν.

Έχουνε λέτε αντιληφθεί όλοι το τι απεργάζεται το διεθνές Τραπεζικό και κεφαλαιακό εγχώριο και ξένο Κατεστημένο? Η έχετε αμφιβολία ότι είναι εχθρικό προς όλους μας και ιδιαίτερα προς την μεσαία τάξη της οποίας την απόλυτη καταστροφή επιχειρεί επί των ημερών μας, καθώς φροντίζει να είναι ο καιρός γάρ εγγύς που λέει ο γραφικός, αλλά  συμπαθέστατος, πανέξυπνος και από ότι γνωρίζω εξαίρετος επιστήμων  Δημοσθένης Λιακόπουλος. Δεν γελάμε….απλά εμβριθώς σκεπτόμαστε. 

Τέλος σας γνωρίζουμε κ. Δελλή ότι ο λαός αυτός άγεται και φέρεται από την πολιτική εξ-ουσία και τα μέσα  (ενημέρωσης). Θέλαμε και θέλουμε να γίνουμε γνωστοί και στον τελευταίο Έλληνα όπου Γης. Αυτό πως θα το κάναμε; Γνωρίζετε εσείς κάποιο καλλίτερο τρόπο; Κατά την άποψή και απόφασή μας σε ολομέλεια και Δ.Σ προχωρήσαμε στην ημερίδα. Χρησιμοποιούμε τις δυνατότητες που έχουμε. Ήταν και Νόμιμο και Ηθικό. Κινηθήκαμε με πλήρη γνώση και ευθύνη στα πλαίσια του παραδεκτού και εφικτού.  Γιατί ο υπαινιγμός,(αποκύημα της πολιτικής ανεξαρτησίας τους και της αποδέσμευσης από ιδεολογικές αγκυλώσεις…) κ.τ.λ.

Πιστεύετε κύριε Δελλή κύριε υποπτέραρχε ότι μπορείτε να ειρωνευθείτε τους 400σιους μας εν νόμοις λειτουργούντες και να ορθώσεται τέτοιο ανάστημα πάνω από όλους μας;

Βαρύτατο ατόπημα κύριε συνάδελφε, αλλά εν πάσει περιπτώσει δεν θα το σχολιάσω περισσότερο. Εμείς δεν αντιδικούμε με κανένα συνάδελφο, αλλά δεν θα επιτρέψουμε απρέπειες από κανένα. Μας διαβάζει το πανελλήνιο και απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή. Τέλος πιστεύω κ. Δελλή ότι απήντησα και στην φράση σας (τι σημαίνει ανεξάρτητη ένωση ενόπλων δυνάμεων). Φυσικά οι Δικαστές πού ενέκριναν το καταστατικό μας ρώτησαν και αυτοί το ίδιο πράγμα εν άλλοις λόγοις και ερεύνησαν ως όφειλαν και ομοφώνως υποθέτω απεφάσισαν εν δικαίω ότι το αίτημα είναι λογικόν, ηθικόν, νόμιμον και ενέκριναν το  Καταστατικόν μας.

Διέλαθε της προσοχής σας ότι με την (απορία) που εκφράσατε η την αμφισβήτησή σας ήλθατε σε πλήρη αντίθεση με την Δικαστική Σκέψη-Απόφαση.
Δεν σας κατηγορούμε, απαιτούμε όμως οπωσδήποτε πολύ μεγάλη σοβαρότητα γιατί θλιβόμαστε όταν τα βέλη είναι εξ’οικείων.

Ας μας πολεμήσουν οι πολέμιοι, αυτό μας φτάνει και μας δικαιώνει, ελπίζουμε σε αυτό να σας έχουμε αρωγό.

Οι εκτεθείσες απόψεις δεν δεσμεύουν την ΑΝΕΑΕΔ αλλά μόνον τον υπογράφοντα.
Με ειλικρινείς συναδερφικούς χαιρετισμούς.
 
 
Παν. Αλεξόπουλος
Μέλος της ΑΝΕΑΕΔ. 29-4-2011.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ