Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Να μην ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας τις επιπτώσεις επιστροφής στη δραχμή".Ποιος το λέει

15.05.2012 | 20:14Δήλωση στην οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις έκανε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης:

“Πριν από λίγες μέρες επισημάναμε το ανέφικτο της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας  και προβλέψαμε ότι ατυχώς η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Η σημερινή απόφαση των πολιτικών αρχηγών να οδηγήσουν ουσιαστικά την χώρα σε αυτές, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συγκεκριμενοποιήσουν τις εντολές τους, αποτελεί καίριο πλήγμα στην οικονομία κι ανοίγει τον δρόμο καταλυτικών όσο και δυσάρεστων εξελίξεων.

 Είναι λυπηρό ότι αυτή την δύσκολη ώρα επελέγη η προάσπιση κομματικών συμφερόντων σε βάρος του εθνικού συμφέροντος και του μέλλοντος της Ελλάδας. Με ένα κράτος σε απόλυτη αδράνεια λόγω της παρατεταμένης πολιτικής κρίσης και των εκλογών, οδεύουμε σε νέες εκλογές με άμεσο αποτέλεσμα την παράταση τόσο της αβεβαιότητας όσο και της αδράνειας του κρατικού μηχανισμού. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις άμεσες εσωτερικές όσο κι εξωτερικές υποχρεώσεις της με όχι απρόβλεπτες φοβούμαστε συνέπειες.

Κάνουμε έκκληση προς την επιχειρηματική κοινότητα να αντιδράσει με ψυχραιμία, χωρίς βεβιασμένες κινήσεις, με την νηφαλιότητα πού επιβάλλουν οι δραματικές ώρες πού περνά η χώρα μας. Είναι η ίδια έκκληση πού απευθύνουμε και στους πολίτες με την παράλληλη επισήμανση ότι δεν είναι προς το συμφέρον της πατρίδας μας η έξοδός της από την ευρωπαϊκή οικογένεια και το ευρωπαϊκό οικονομικό οικοδόμημα. Είναι βέβαιο ότι δεν έχει επαρκώς επισημανθεί η σημασία μιας τέτοιας προοπτικής αλλά και οι ολέθριες συνέπειές της πού μετά βεβαιότητας θα προκαλέσουν τόσο σοβαρή οικονομική οπισθοδρόμηση όσο και βαθειά κοινωνική αναταραχή. Είναι καθήκον, όμως, όλων μας να τις επισημάνουμε τώρα κατά τον πιο απλό, άμεσο κι εμφαντικό τρόπο.

Ευχόμαστε να μη ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας μια τέτοια πραγματικότητα.
Αντίθετα, θα πρέπει να ευχόμαστε, σαν αποτέλεσμα της νέας εκλογικής διαδικασίας, η κυβέρνηση πού θα προκύψει από αυτήν να εγγυηθεί τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και να αποκαταστήσει την καίρια πληγείσα αξιοπιστία της”.
  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ