Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναυτικά γυμνάσια από τις Κινεζικές ΕΔ

24.11.2011 | 08:07
  Ο κινεζικός στρατός ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει στα τέλη Νοεμβρίου ναυτικά γυμνάσια στη "δυτική περιοχή του Ειρηνικού ωκεανού", μέσα σε πλαίσιο αυξημένων εντάσεων σε εδάφη που διεκδικούν και γείτονες της Κίνας.

   

"Το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού θα πραγματοποιήσει γυμνάσια στα τέλη Νοεμβρίου στη δυτική περιοχή του Ειρηνικού ωκεανού", αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Τετάρτη το βράδυ το κινεζικό υπουργείο Άμυνας. Το κινεζικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποιεί τακτικά τέτοια γυμνάσια, όπως και άλλες χώρες.

   

"Πρόκειται για εκπαίδευση ρουτίνας που προβλέπεται από το ετήσιο χρονοδιάγραμμά μας και που δεν στρέφεται εναντίον καμιάς ιδιαίτερης χώρας και δεν έχει κανέναν ιδιαίτερο στόχο", διευκρινίζει το υπουργείο.

   

Τα ναυτικά αυτά γυμνάσια "είναι σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και πρακτικές" και η ελευθερία της ναυσιπλοΐας "δεν πρόκειται να εμποδιστεί", προσθέτει.

   

Τα γυμνάσια αυτά πραγματοποιούνται λίγο μετά από ένα ταξίδι στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια του οποίου ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην Αυστραλία.

   

Σε ομιλία του που εκφώνησε στις 16 Νοεμβρίου στην Καμπέρα, ο Ομπάμα επέμεινε στην απαραίτητη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή και στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ "είναι εδώ για να μείνουν".

   

Τα κινεζικά γυημνάσια θεωρούνται συχνά μια μορφή απάντησης στα κοινά αεροναυτικά γυμνάσια ΗΠΑ - Ιαπωνίας, ΗΠΑ - Φιλιππινών ή ΗΠΑ - Νότιας Κορέας, τα οποία με τη σειρά τους ερμηνεύονται ως προειδοποιήσεις προς το Πεκίνο ή την Πιονγιάνγκ. 

   

Το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες και η Ταϊβάν συγκρούονται με την Κίνα για την κυριαρχία στο μικρό αρχιπέλαγος των Σπράτλι, των νησιών της Νότιας Σινικής Θάλασσας που είναι πλούσια σε υδρογονάνθρακες και το Πεκίνο θεωρεί δικά του. Το Πεκίνο και το Ανόι διεκδικούν επίσης τα νησιά Παρασέλ στην ίδια θάλασσα. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΗΠΑ:"Η Κίνα κλέβει τη τεχνολογία μας κι έτσι αναπτύσσεται"

Κίνα:"Αβάσιμες οι αμερικανικές ανησυχίες για τη στρατιωτική μας ισχύ"


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ