Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναυτικά γυμνάσια αρχίζει το Ιράν

23.12.2011 | 00:44
 Το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν θα αρχίσει το Σάββατο δεκαήμερες ασκήσεις στον Περσικό Κόλπο, στα Στενό του Χορμούζ, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός του, ο ναύαρχος Χαμπιμπολάχ Σαγιαρί, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

   

Ο Σαγιαρί δήλωσε είπε ότι τα ναυτικά γυμνάσια με την ονομασία "Velayat-90" θα διεξαχθούν σε μια περιοχή 2.000 χλμ., από τη Θάλασσα του Ομάν έως την ανατολική πλευρά των Στενών του Χορμούζ.

   

Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αυξήσει τις ασκήσεις τους μετά τις νέες φήμες για μια ενδεχόμενη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων της χώρας.

   

Η Τεχεράνη έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής ότι προτίθεται να κλείσει τα Στενά του Χορμούζ στον Περσικό Κόλπο, απ' όπου διέρχονται τα πλοία που μεταφέρουν στο εξωτερικό πολύ μεγάλες ποσότητες πετρελαίου.

   

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ είπε την περασμένη εβδομάδα πως "αν η περιοχή αντιμετώπιζε μια κατάσταση που μοιάζει με πόλεμο, τότε όλα θα γίνονταν σαν να εξελίσσεται πόλεμος".

   

"Τα γυμνάσια θα διεξαχθούν με πρόθεση να φανεί η αποφασιστικότητα, η αμυντική και αποτρεπτική δύναμη των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ στέλνει μήνυμα ειρήνης και φιλίας στα Στενά του Χορμούζ, τη Θάλασσα του Ομάν και τα ελεύθερα ύδατα του Ινδικού Ωκεανού", είπε ο Σαγιαρί.

   

Το Ιράν ανακοινώνει συχνά την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων και τις δοκιμές πυραύλων στις οποίες προβαίνει, σε μια προσπάθεια να δείξει την ετοιμότητά του απέναντι σε οποιαδήποτε ισραηλινή ή αμερικανική επίθεση.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ