Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Nεα απειλή στο Αιγαίο με τούρκικα UAV, με εντολή Ερντογάν.

23.07.2012 | 14:02
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Αλλάζει όλη η μορφή του τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένου αεροσκάφους "ΑΝΚΑ" το οποίο θα μπορεί να πετά εξοπλισμένο. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ηδη την εντολή της αναμόρφωσης του. Αυτά τα ΑΝΚΑ ίσως είναι η νεά απειλή σοτ Αιγαίο καθώς θα μεταφέρουν και πυραύλους αέρος-εδάφους.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Zaman η Τουρκία εδω κια πολλούς μήνες ζητά απο τις ΗΠΑ να προμηθευτεί τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Predator, τα οποία πετούν και με εξοπλισμό. Ομως η Ουάσιγκτον αρνείται να προμηθεύσει την Τουρκία με αυτά τα αεροσκάφη.

Στόχος της Άγκυρας είναι τα συγεκριμένα αεροσκάφη να μπορούν να χτυπούν τους στόχους μόλις τους εντοπίζουν. Ενω μέχρι τώρα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοποίζουν τους στόχους, ενημερώνλυν το κέντρο ελέγχου και απογειώνονται η μαχητικά ή ελικότπερα με χετική καθυστέρηση.

Στο Συμβούλιο Εξοπλισμών η Τουρκία έλαβε την απόφαση την αύξηση του ωφέλιμου βάρους των ΑΝΚΑ απο 1.5 τόνο, σε 3 τόνους. Το σχέδιο που έχει την υπογραφή Ερντογάν, Του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων Οζέλ και του Υπουργού Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, προβλέπει την παραγωγή νέων κινητήρων τούρμπο για τα νέα μη επανδρω,ένα αεροσκάφη.
Το νεο ΑΝΚΑ θα μπορεί να μεταφέρει τουρκικής κατασκευής πυραύλους αέρος -εδάφους Cirit για να μπορούν να χτυπούν στόχους μόλις του εντοπίζουν.
Το νεό ενισχυμένο ΑΝΚΑ θα είναι έτοιμο σε 3-4 χρόνια.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ