Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα πολύνεκρη επίθεση στο Ιράκ

26.12.2011 | 08:59
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 31 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στο κέντρο της Βαγδάτης, στη συνοικία Μπαμπ αλ-Σάρτζι.

Ο δράστης περίμενε τους φρουρούς του υπουργείου να ανοίξουν την κεντρική πύλη για να περάσουν οι υπάλληλοι που ασχολούνται με τη συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης και κατόπιν πυροδότησε τα εκρηκτικά.

Το Ιράκ συγκλονίζεται τις τελευταίες ημέρες από σειρά επιθέσεων, με φόντο την πολιτική κρίση μεταξύ των σιιτών και των σουνιτών που απειλεί την εύθραυστη ισορροπία μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση των τελευταίων Αμερικανών στρατιωτών που στάθμευαν στη χώρα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του σουνίτη αντιπροέδρου Τάρεκ αλ-Χασεμί, ο οποίος κατηγορείται ότι στήριξε και χρηματοδότησε τρομοκρατικές ενέργειες με δράστες τους σωματοφύλακές του.

Η κατάσταση στο Ιράκ, όπως διαμορφώνεται μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, βρέθηκε χθες στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού της χώρας, Νούρι αλ-Μάλικι, και του αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ