Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέες "απειλές" Νταβούτογλου προς Ισραήλ.

12.09.2011 | 05:57

Προειδοποίηση στο Ισραήλ να μην επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει το PKK στην αντιπαράθεσή τους απηύθυνε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου.
«Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την ισχύ της Τουρκίας» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου αναφερόμενος στην εντύπωση, που όπως είπε, έχει διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη ότι υπάρχει ενδεχόμενο το Ισραήλ να σχεδιάζει να στηρίξει το ΡΚΚ.


Ο Τούρκος υπουργός, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του ΡΚΚ, έκανε λόγο όχι μόνο για το Ισραήλ, αλλά και για κάποια χώρα Χ. «Εάν το Ισραήλ ή κάποια χώρα Χ σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν το ΡΚΚ ως μέσον, πράγμα που στο παρελθόν υπήρξαν αυτοί που σκέφτηκαν και έπραξαν, αυτό δείχνει ότι τίθεται θέμα μάχης ισχύος με βάση της οργάνωση αυτής», σημείωσε και τόνισε ότι «το Ισραήλ ή κάποια χώρα Χ, όποιος και αν το κάνει, οπωσδήποτε θα πάρει απάντηση».

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό «το ΡΚΚ έχει εξελιχθεί σε μέσον αυτών που θέλουν να αποδυναμώσουν την Τουρκία».

Αναφερόμενος στο Ισραήλ, δήλωσε ότι «δεν αντιλαμβάνεται τη δυναμική της μεγάλης αλλαγής που συντελείται στην περιοχή και καταστρέφει με τα ίδια της τα χέρια τη κουλτούρα της συμβίωσης με άλλους λαούς».

«Εάν σκοτώνετε ανθρώπους στις ανοιχτές θάλασσες, αυτό σημαίνει ότι δεν σέβεστε το διεθνές δίκαιο. Συνεπώς είναι αναπόφευκτη η απομόνωση του Ισραήλ. Η Τουρκία θα συνεχίσει να μεταφέρει σε όλα τα διεθνή φόρα και στη βάση του διεθνούς δικαίου τη λανθασμένη αυτή στάση του Ισραήλ το οποίο θα απομονωθεί περισσότερο», συμπλήρωσε. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ