Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεκρή ζώνη περιοχή 20 χιλιομέτρων γύρω από τη Φουκουσίμα.

21.04.2011 | 05:09
Σε απαγορευμένη ζώνη θα μετατραπεί η περιοχή σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική κυβέρνηση. 

   

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ναότο Καν, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή.

   

Η απαγόρευση, που θα ισχύσει από το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, έχει στόχο τον αποτελεσματικό έλεγχο της συγκεκριμένης ζώνης. Η αστυνομία που επιθεώρησε πολλές χιλιάδες σπίτια στην περιοχή κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο, ανακάλυψε πως τουλάχιστον 60 οικογένειες εξακολουθούν να ζουν εκεί, παρά το μεγάλο κίνδυνο από τη ραδιενέργεια. 

   

Η εταιρία Tepco, διαχειρίστρια του πυρηνικού εργοστασίου, εκτιμά πως θα χρειαστούν περίπου τρεις μήνες για να αρχίσουν να μειώνονται τα επίπεδα ραδιενέργειας και άλλοι έξι με εννιά για να ολοκληρωθεί η ψύξη των αντιδραστήρων. 

   

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο δήλωσε στους δημοσιογράφους πως όσοι εισέρχονται στην απαγορευμένη ζώνη θα βρίσκονται υπό κυβερνητική επιτήρηση. 

   

Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες χιλιάδες έμειναν άστεγοι από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν τη βόρειο-ανατολική Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου. Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας στην αρχή της εβδομάδας, τουλάχιστον 130.000 άνθρωποι διαμένουν σε καταυλισμούς και καταφύγια. 

        


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ