Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεκροί από συγκρούσεις στη Δ.Σαχάρα-Κανένα πρόβλημα για τον Έλληνα αξιωματικό που υπηρετεί εκεί

08.11.2010 | 20:58
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών της Δυτικής Σαχάρας και μαροκινών δυνάμεων ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε το Μέτωπο Πολισάριο για την Απελευθέρωση της Δυτικής Σαχάρας.Στη περιοχή υπηρετεί ως παρατηρητής έλληνας αξιωματικός ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.
Σύμφωνα, πάντως, με επίσημη πηγή από το Μαρόκο, οι νεκροί είναι μόλις 2. 

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν καθώς οι μαροκινές δυνάμεις εισέβαλαν και διέλυσαν ένα μεγάλο καταυλισμό διαμαρτυρίας κοντά στη Λααγιούν, την πρωτεύουσα της Δυτικής Σαχάρας, σύμφωνα με τον Μπουσαράγια Μπεγιούν, τον αντιπρόσωπο του Μετώπου Πολισάριο στην Ισπανία. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε επίσης στη Λααγιούν, στις ταραχές που ακολούθησαν τη διάλυση του καταυλισμού. 

Το Μέτωπο Πολισάριο κατηγόρησε τους Μαροκινούς στρατιωτικούς ότι τραυμάτισαν εκατοντάδες ανθρώπους και ζήτησε τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας.

Οι μαροκινές δυνάμεις επιτέθηκαν από την ξηρά και από τον αέρα με ελικόπτερα σ' αυτό τον καταυλισμό των 28.000 ανθρώπων χρησιμοποιώντας εκτοξευτήρες νερού, δακρυγόνα και αληθινές σφαίρες, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των Σαχραουί (οι πολίτες της Δυτικής Σαχάρας) Μοχάμεντ Σάλεμ Ουλντ Σάλεκ.
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ