Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο ευρω-χαστούκι στην Άγκυρα για το θέμα της Κύπρου

26.10.2011 | 00:44
Ξεκάθαρη απάντηση στους ισχυρισμούς της Άγκυρας, ότι είναι παράνομες οι έρευνες που διεξάγει η Κύπρος με το Ισραήλ για τα κοιτάσματα αερίου, έδωσε ο Επίτροπος Φούλε.

    

   

Σε απάντηση του σε γραπτή ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ν. Τζαβέλα, σχετικά με τους ισχυρισμούς της Άγκυρας, ο κ. Φούλε υπογραμμίζει "Το Συμβούλιο Υπουργών έχει σε διάφορες ευκαιρίες τονίσει ότι τα κράτη-μέλη έχουν το κυρίαρχο δικαίωμα να συνάπτουν διμερείς συμφωνίες με τρίτες χώρες, σύμφωνα με το κεκτημένο της ΕΕ και το Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας."

    

   

Όσον αφορά στις απειλές που κατά καιρούς εκτοξεύει η Άγκυρα και για τις οποίες θέτει ερώτημα η κ. Τζαβέλα, ο Επίτροπος απαντά ότι "Σύμφωνα με συμπεράσματα του Συμβουλίου, και προσφάτως τα συμπεράσματα του Δεκεμβρίου 2010, η ΕΕ παροτρύνει την Τουρκία να απέχει από κάθε είδους απειλή, προστριβή ή ενέργεια που θα μπορούσε να επιδράσει αρνητικά στις σχέσεις καλής γειτονίας και στον ειρηνικό διακανονισμό των συνοριακών διαφορών. Η Επιτροπή εκφράζει τη λύπη της για δηλώσεις που δεν ευνοούν την επίτευξη αυτού του στόχου. Εγείρει τακτικά αυτά τα θέματα στις συζητήσεις της με την Τουρκία και θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί τις δεσμεύσεις της Τουρκίας έναντι σχέσεων καλής γειτονίας υπό το πρίσμα της αρχής του ειρηνικού διακανονισμού των διαφορών."

    


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ