Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο κύμα επιδρομών στη Λιβύη.

24.03.2011 | 14:58
Οι δυνάμεις του συνασπισμού άρχισαν ξανά πριν από λίγο τις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Ταζούρα, 30 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, όπου υπάρχει μεγάλη στρατιωτική βάση. 

   

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούνται στην πόλη Σέμπχα, προπύργιο του Καντάφι, 750 χλμ. νότια της Τρίπολης στο νότο της Λιβύης. 

   

Λίβυοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές και τις πυραυλικές επιθέσεις των δυνάμεων του συνασπισμού στην πρωτεύουσα Τρίπολη. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο νοσοκομείου. Ορισμένα θύματα δεν έχουν αναγνωριστεί.

   

Δημοσιογράφοι του Ρόιτερς είχαν πρόσβαση στο νεκροτομείο. Είναι η πρώτη φορά που επιτρέπεται σε ξένους δημοσιογράφους στην Τρίπολη να δουν νεκρούς από επιθέσεις των δυνάμεων του συνασπισμού σε νεκροτομείο. 

   

"Ηταν όλοι άμαχοι. Δεν έφταιγαν σε τίποτε", είπε ένας υπάλληλος του νεκροτομείου, ο Αμπντελ Σαλάαμ. 

   

Λίβυος αξιωματούχος είπε ότι τα θύματα είναι πολίτες και ορισμένοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν αργά χθες Τετάρτη. Ορισμένοι θα ταφούν χωρίς να αναγνωριστούν τα στοιχεία τους.

   

Η Τυνησία πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία του Μουάμαρ Καντάφι και των πέντε μελών της οικογένειας μετά την απόφαση του ΟΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητική πηγή στην Τύνιδα που ζήτησε να μην κατονομαστεί. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ