Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεοναζί είχε βοηθήσει τους Παλαιστίνιους στην επίθεση του Μονάχου.Αποκαλύψεις Spiegel

19.06.2012 | 16:04
Αποκαλύψεις για το πως οργανώθηκε η επίθεση των μελών της οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης» στους κοιτώνες των Ισραηλινών αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972 φέρνει στο φως το Spiegel.
Όλα βρίσκονται σε απόρρητα έγγραφα (2.000 σελίδες) που βγήκαν στο φως 40 χρόνια μετά την αιματηρή επίθεση που έβαψε με το αίμα 11 Ισραηλινών αθλητών τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου και αφού το ζήτησε το Spiegel!

Ο Αμπού Νταουντ, ο άνθρωπος που θεωρήθηκε «εγκέφαλος» της επίθεσης, γνώρισε τον νεοναζιστή Βίλι Πολ στο Ντόρτμουντ. Η τοπική αστυνομία το ήξερε. Και ενημέρωσε τις μυστικές υπηρεσίες. Αλλά εκείνες δεν έκαναν τίποτα. 

Ο Πολ, που σήμερα είναι συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων τα οποία υπογράφει με άλλο όνομα, είπε στο Spiegel (δέχτηκε να μιλήσει υπό τον όρο να μην φωτογραφηθεί) πως έκανε τον... σοφέρ στον Νταούντ, ο οποίος ταξίδεψε σχεδόν σε όλη τη Γερμανία για να συναντηθεί με διάφορους Παλαιστίνιους. Μόνο που ο 68χρονος Πολ υποστηρίζει ότι δεν ήξερε τι σχεδίαζε ο επιβάτης του αυτοκινήτου του. 
Είπε επίσης στο περιοδικό πως «άθελά του» βοήθησε τον Νταούντ να αποκτήσει πλαστά έγγραφα και διαβατήρια.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ