Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Νευρική κρίση" προκαλούν οι κρίσεις των αξιωματικών στη ΠΑ!

22.03.2011 | 06:20
Ο πρώην διευθυντής του στρατιωτικού γραφείου του ΥΕΘΑ,υποπτέραρχος πλέον Σάκης Παπανικολάου,τοποθετήθηκε επικεφαλής του Β΄Κλάδου του ΓΕΑ που έχει να κάνει με τις μεταθέσεις. Και είχαμε γράψει τότε ,ότι η επιλογή ήταν τελείως άστοχη ,γιατί ακόμη και αν ο κ.Παπανικολάου αποδειχτεί αλάνθαστος στα νέα του καθήκοντα,πάντα κάποιοι θα τον κατηγορούν για "κομματικά" κριτήρια στις μεταθέσεις.

Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα.Γιατί εκτός από τον πρώην διευθυντή του, ο κ.Βενιζέλος τοποθέτησε σε θέση διευθυντή στις μεταθέσεις τον πρώην υπασπιστή του σμήναρχο Λεωνίδα Ευαγγέλου! Πέρσι ο κ.Ευαγγέλου είχε τοποθετηθεί διοικητής στα F-16 , στη Κρήτη. Είχε την ατυχία να είναι διοικητής όταν έγινε η σύγκρουση των δύο μαχητικών μας,με αποτέλεσμα το θάνατο ενός πιλότου.

Ο σμήναρχος κρίθηκε και "προσπέρασε" 76 συναδέλφους του (!) για να προαχθεί και να τοποθετηθεί στη θέση του ΓΕΑ.

Στην ΠΑ,όμως τα "φαουλ" των κρίσεων δεν τελειώνουν εδώ. Τελείως ανεξήγητη κρίνεται η αποστρατεία του πρώτου μηχανικού στη σειρά του Γ.Κούτρα,για την οποία δεν έχει δοθεί η παραμικρή λογική εξήγηση.

Ανάλογες περιπτώσεις προαγωγής αξιωματικών που είχαν διατελέσει υπασπιστές σε υπουργούς κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ,υπάρχουν και στο Στρατό Ξηράς και στο ΠΝ και προκαλούν όπως είναι λογικό σκληρά αρνητικά σχόλια για την ηγεσία του ΥΕΘΑ που είχε υποσχεθεί αξιοκρατία.

Ένα ακόμη ερώτημα είναι πως η ΝΔ η οποία είχε προειδοποιήσει τον κ.Βενιζέλο για τις επιλογές των κρίσεων ,πριν αυτές ξεκινήσουν,δεν "σήκωσε" αυτές τις περιπτώσεις. Δεν πήραν χαμπάρι ή δεν ήθελαν να συγκρουστούν με τον Βενιζέλο;

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ