Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Νίκη" Άκη εναντίον Der Spiegel.

18.03.2011 | 06:30
Γερμανικό δικαστήριο έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος εναντίον του περιοδικού Der Spiegel και το υποχρεώνει στο επόμενο τεύχος του να δημοσιεύσει την θέση του πρώην ΥΕΘΑ για το θέμα των υποβρυχίων. Διαφορετικά απειλείται με πρόστιμο 250.000 ευρώ ή διετή φυλάκιση των υπευθύνων του.

Το γραφείο του Α.Τσοχατζόπουλου σε ανακοίνωσή του που βγήκε στις 2.30 τα ξημερώματα  αναφέρει:


Όπως είχε δηλώσει ο Α. Τσοχατζόπουλος στις 07.02.11, προσέφυγε στη Γερμανική Δικαιοσύνη, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με όσα συκοφαντικά και ανυπόστατα περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα του περιοδικού DER SPIEGEL ,-τεύχος 6 της 7.2.2011-, σχετικά με το πρόσωπό του.

Έτσι, το Πολυμελές Πρωτοδικείο του Αμβούργου με δυο αποφάσεις του, στις 9 Μαρτίου 2011 και στις 16 Μαρτίου 2011,έκανε δεκτές τις αντίστοιχες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο κ. Τσοχατζόπουλος μέσω των δικηγόρων του.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο για τον Τύπο τμήμα του Δικαστηρίου, με απόφασή του, στις 16.3.2011, απαγόρευσε στο περιοδικό DER SPIEGEL την περαιτέρω δημοσίευση και μελλοντική επανάληψη των επίμαχων συκοφαντικών αναφορών, που είχαν καταγγελθεί στην αντίστοιχη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Επιπλέον, με άλλη απόφαση, από 09.03.11, το ίδιο Δικαστήριο υποχρέωσε το περιοδικό DER SPIEGEL να δημοσιεύσει στο επόμενο τεύχος του, στο ίδιο σημείο στο οποίο δημοσιεύθηκε το εν λόγω άρθρο, με την ίδια γραφή και στο ίδιο μέγεθος, την αντιδήλωση του Α. Τσοχατζόπουλου, που αναφέρει ότι «σε σχέση με τις πωλήσεις των Γερμανικών υποβρυχίων στην Ελλάδα ουδέποτε σύστησα κάποιον σε οποιονδήποτε».

Τέλος, το Δικαστήριο προσδιόρισε, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του περιοδικού, χρηματική ποινή έως 250.000 ευρώ ή και διετή φυλάκιση για τους υπευθύνους.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ