Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

Νίκη ναυτών στη Σαμοθράκη

29.11.2010 | 08:54


Άρχισαν να δίνονται και πάλι καταστάσης επιβίβασης στους ναύτες που υπηρετούν στη Σαμοθράκη.Το πρόβλημα είχε αποκαλύψει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελεύθερεων Φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
"Μετά την δημόσια καταγγελία μας, για την ουσιαστική κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης για τα πλοία της γραμμής Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη, το θέμα «λύθηκε».
Οι καταστάσεις επιβίβασης έγιναν και πάλι δεκτές από τον κουμπάρο-πλοιοκτήτη Μανούση, ο οποίος εκμεταλλεύεται τις επιδοτούμενες γραμμές για Σαμοθράκη.
Διαμαρτυρηθήκαμε για τη νέα προσπάθεια αφαίμαξής μας, στείλαμε επιστολή καταγγελίας, συγκρουστήκαμε με τη λογική των περικοπών πάνω στην πλάτη μας, στο όνομα της διάσωσης της «εθνικής» τους οικονομίας και - για μια ακόμα φορά - κερδίσαμε!
Όπως, ακριβώς, κερδίζουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι στις καθημερινές μάχες που δίνουν στα στρατόπεδα, ενάντια στη λεηλασία των ζωών μας και στη βαθύτερη εκμετάλλευσή μας. Ενάντια σε όσους σχεδιάζουν και εφαρμόζουν τα δόγματα της έκτακτης ανάγκης (οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά και στρατιωτικά).
Η διαρκής εμπειρία από τους νικηφόρους αγώνες μέσα κι έξω από τα στρατόπεδα, δείχνει ότι η δημοσιότητα και οι καταγγελίες είναι τεράστια όπλα στα χέρια μας. Η διαρκής εμπειρία από τους νικηφόρους αγώνες μας δείχνει ότι μπορούμε πολύ περισσότερα να κερδίσουμε, με τις συλλογικές αντιστάσεις και δράσεις, με την αλληλεγγύη μεταξύ των εκμεταλλευόμενων, με τον ανυποχώρητο αγώνα.
Ας μας εξηγήσει το ΓΕΝ, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Μανούσος, της ΣΑΟΣ Ferries, πώς γίνεται να βρέθηκαν - εν μια νυκτί! - τα απαραίτητα κονδύλια ή η κατάλληλη συνεννόηση για τη συνέχιση της χορήγησης καρτών επιβίβασης. Αυτοί δεν ήταν που «δε βγαίνουν»; Αυτοί δεν ήταν που δήλωναν ότι «έτσι έχουν τα πράγματα» και ότι «δεν υπάρχει η δυνατότητα»;
Για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται ότι το μόνο που δεν υπάρχει, είναι η διάθεση του κράτους, της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας και των επιχειρηματιών να σταματήσουν την επιχείρηση της αφαίμαξης και της υποταγής μας, με όπλο τη χούντα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ.
Για μια ακόμη φορά, όμως, αποδεικνύεται επίσης ότι αρκεί να σηκώσουμε το ανάστημά μας, να υπερασπιστούμε τις ζωές και τα δικαιώματά μας, να επιβάλλουμε τις ανάγκες μας, για να αναγκαστούν να υποχωρήσουν άτακτα.
Μπορεί η ΣΑΟΣ Ferries να δέχεται ξανά τις καταστάσεις επιβίβασης, όμως τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμα. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξακολουθεί να μειώνει τις κάρτες επιβίβασης, δηλαδή τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, να περικόπτει τις δαπάνες για τη διαβίωση των στρατευμένων, ενώ από 01.01.2011 καταργούνται τα ΠΑΣΟ των φαντάρων που εξασφάλιζαν δωρεάν μετακίνηση στον ΟΣΕ! 
Απαιτούμε την επιστροφή και την αύξηση των καρτών επιβίβασης, των δωρεάν εισιτηρίων. Απαιτούμε την αύξηση των δαπανών για την ικανοποίηση των αναγκών και τη βελτίωση της ζωής μας κατά τη διάρκεια της θητείας.
Τους επιστρέφουμε τις απειλές πως θα καταρρεύσει η οικονομία αν δε δεχτούμε να μας φορτώνουν σα γαϊδούρια τα σπασμένα των κερδών τους, τα κλεμμένα της εκμετάλλευσής μας.
Ακόμα περισσότερο, καλούμε τη νεολαία και τους εργαζόμενους, να υπερασπιστούν και επιθετικά να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Μπορεί για μας να «βρήκανε λύση», όμως - με τη συμφωνία και την κάλυψη του κράτους - η εταιρία εξακολουθεί να πίνει το αίμα κατοίκων και τουριστών που μετακινούνται μεταξύ Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης.
Μπορεί το υπουργείο να ανέστειλε, για λίγο, την εφαρμογή της απειλής του ότι θα κόψει τελείως τις κάρτες επιβίβασης, αλλά σχεδιάζει να την εφαρμόσει από τις αρχές του επόμενου χρόνου, μαζί με το κόψιμο της δωρεάν μετακίνησης (το λεγόμενο πάσο) σε φοιτητές και σπουδαστές.
Μάλλον τίποτε δε μαθαίνουν!
Καλούμε το φοιτητικό και εργατικό κίνημα, που απειλούνται με άγρια επίθεση, να υπερασπιστούν και να διεκδικήσουν μαζί μας τα δικαιώματά της νεολαίας."
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ