Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Νομικά αδύνατον να διώξουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη".Μ.Σούλτς,πρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου

23.05.2012 | 22:43
 Η εκδίωξη της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι νομικά αδύνατη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.
   Ο Σουλτς υπογράμμισε ότι όλες οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός από τη Δανία και τη Βρετανία, έχουν νομική υποχρέωση να υιοθετήσουν το ευρώ και μόλις το κάνουν να συμμορφωθούν με συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με το έλλειμμα και το χρέος.
   «Όσοι βρίσκονται στην ευρωζώνη δεν μπορούν να την εγκαταλείψουν γιατί έχουν υιοθετήσει και εφαρμόσει τον ευρωπαϊκό νόμο, οπότε η έξοδος από το ευρώ σημαίνει έξοδος από το νομικό πλαίσιο της ΕΕ», σημείωσε ο Σουλτς στο περιθώριο της σημερινής άτυπης συνόδου των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
   «Μία φόρμουλα βάσει της οποίας θα επιτρέπεται σε μία χώρα μέλος να αποχωρεί (από το ευρώ) είναι κάτι που δεν περιλαμβάνεται στη συνθήκη της ΕΕ», πρόσθεσε.
   Αναφερόμενος στις συζητήσεις για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο Σουλτς επεσήμανε: «Ασχολούμαστε με μια ολέθρια ομφαλοσκόπηση, αντί να έχουμε όραμα για το μέλλον».
   Νωρίτερα η γερμανική εφημερίδα Ντι Τσάιτ (Die Zeit) είχε αναφέρει σε άρθρο της ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει δημιουργήσει μια ομάδα διαχείρισης κρίσεων, της οποίας ηγείται το μέλος του εκτελεστικού της συμβουλίου Γιοργκ Άσμουσεν, για να προετοιμαστεί για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει το άρθρο αυτό. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ