Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Nταϊλίκια της Άγκυρας για το αέριο της Κύπρου

31.07.2012 | 10:16
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Άγκυρα φαίνεται πως αρχίζει τις προσπάθειες για να εμποδίσει τις έρευνες φυσικού αερίου στην περιοχή της Κύπρου. Η Τουρκία αγνοώντας τα νόμιμα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, λειτουργεί με «νταϊλίκια» για να εμποδίσει με κάθε τρόπο τις έρευνες..

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Akşam που έχει τίτλο « μην έρθετε στο αέριο της Κύπρου» υπάρχουν πληροφορίες πως «η Τουρκία έστειλε προειδοποίηση στην Κίνα, την Γαλλία και την Ρωσία που συμμετέχουν στο διαγωνισμό των ερευνών πετρελαίου στην Κύπρο, και ζήτησε να αποσύρουν τις προτάσεις τους. Σε αντίθετη περίπτωση η Άγκυρα έχει στείλει το εξής μήνυμα στις χώρες αυτές.. “προσοχή θα χαλάσουν οι σχέσεις μας»

Το δημοσίευμα αναφέρει πως στόχος της Κύπρου είναι να ξεκινήσουν νέες έρευνες κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής προεδρίας της Κύπρου. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα η Άγκυρα έστειλε προειδοποίηση σε 15 χώρες που σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς, Η βασική προειδοποίηση πάντως αφορά τη Ρωσική Novatek, την Γαλλική Total και την ιταλική ΕΝΙ .

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ