Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Νυχτερινή σύσκεψη" στο ΥΕΘΑ για υποβρύχια-πυραυλακάτους-ΕΣΠΑ.Τι αποφασίστηκε

24.07.2012 | 10:50
“Νυχτερινή” σύσκεψη του Π.Παναγιωτόπουλου με τους δύο ΥΦΕΘΑ Π.Καράμπελα και Δ.Ελευσινιώτη με δύο θέματα στην ατζέντα.
  • αναζήτηση τρόπων για άμεσο ξεμπλοκάρισμα 950 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ. Και οι τρεις συμφώνησαν ότι το “άμεσο” δεν μπορεί να είναι σχήμα λόγου ,αλλά πραγματικότητα. Οι εντολές που έχουν δοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για να αρχίσουν να “ρέεουν” χρήματα έχουν αυστηρά χρονικά περιθώρια.
 
  • ναυπηγεία-υποβρύχια-πυραυλάκατοι. Στη νυχτερινή σύσκεψη των τριών υπουργών συμφωνήθηκε ότι “δεν πάει άλλο” Οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν πληρώσει “χρυσάφι” για την ναυπήγηση υποβρυχίων στον Σκαραμαγκά και πυραυλακάτων στην Ελευσίνα και δεν έχουν πάρει σχεδόν τίποτα. Στο θέμα των υποβρυχίων οι Γερμανοί αρνούνται να ολοκληρώσουν τις εργασίες στα τρία υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ώστε να αρχίσουν οι δοκιμές ,την ίδια στιγμή που έχουν πάει στη Τουρκία κι έχουν συμφωνήσει για την ναυπήγηση έξι ίδιων υποβρυχίων! Είναι το δεύτερο “φάουλ” που κάνουν οι Γερμανοί,μετά την πώληση αρμάτων μάχης Leopard στους Τούρκους,αφού πρώτα είχαν πουλήσει σ΄ εμάς.

Θέμα υπάρχει και με τις ατελείωτες πυραυλάκατους του ΠΝ που είχε αναλάβει να ναυπηγήσει η Ελευσίνα. Παρά το γεγονός ότι έχουν πληρωθεί μεγάλα ποσά ,το πρόγραμμα έχει “κολλήσει”,λόγω των ανυπέρβλητων οικονομικών προβλημάτων του ναυπηγείου.

Η τριάδα των υπουργών συμφώνησε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι η στάση της ελληνικής πλευράς πρέπει να αλλάξει προς το σκληρότερο. Ζητούμενο να παραδοθούν το γρηγορότερο δυνατό υποβρύχια και πυραυλάκατοι στο ΠΝ. Πως θα γίνει αυτό; Αν και η σημερινή ηγεσία ακολουθήσει το “γράμμα του νόμου και των συμβάσεων” που είναι πράγματι προβληματικές δεν θα κατορθώσει τίποτα. Χρειάζονται λύσεις πολύ πιο δυναμικές και πρώτα απ΄ όλα να πουν ανοιχτά στους υπόχρεους να παραδώσουν υποβρύχια και πυραυλάκατους,ότι τ΄ αστεία με τις παραγράφους και υποπαραγράφους των συμβάσεων τελείωσαν. Σ΄ ότι αφορά στους φίλους Γερμανούς, είναι πολύ πιθανό ότι το “αυτί” τους δεν θα ιδρώσει αφού έχουν εισπράξει σχεδόν όλα τα χρήματα για τα υποβρύχια και έχουν παραδώσει με το ζόρι ένα το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ. Ας αναζητηθούν άλλες λύσεις για την ολοκλήρωση των υποβρυχίων ,από ελληνικά χέρια.

Με απλά λόγια στην κατάσταση που βρισκόμαστε να καθόμαστε να συζητάμε με όρους άλλων εποχών δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος,ούτε χρήμα. Οι λύσεις πρέπει να είναι “αντάρτικες” και μην μας φοβίζει η λέξη. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ