Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη των ΑΝΕΛ, την έχει όμως η κυβέρνηση

16.03.2016 | 13:43
Εμμένουμε στις θέσεις μας, ζητώ την παραίτηση του κ. Μουζάλα, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος. Δεν ξεκαθάρισε τι θα κάνει εάν δεν απομακρυνθεί από την κυβέρνηση ο κ. Μουζάλας. Τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ στηρίζουν την κυβέρνηση, όμως ο υπουργός δεν χαίρει της εμπιστοσύνης τους.

Ο κ. Καμμένος είχε μια συνάντηση 2 ωρών με τον πρωθυπουργό και αμέσως μετά δήλωσε ότι εμμένει στην θέση του για παραίτηση του κ. Μουζάλα αλλά δεν ξεκαθάρισε τι θα γίνει αν αυτό δεν γίνει δεκτό από τον πρωθυπουργό. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχθηκε δημόσια το σφάλμα του και ζήτησε συγγνώμη. «Ο πρωθυπουργός κατανοεί και συμμερίζεται την ευαισθησία του κ. Καμμένου και όλων των ελλήνων για το θέμα του ονόματος και η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις εθνικές θέσεις για το θέμα της ονομασίας», είπε η κα Γεροβασίλη και συνέχισε:

«Αυτό που προέχει είναι το ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης και η Σύνοδος Κορυφής. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον κ. Καμμένο. Ο κ. Καμμένος εμμένει στην θέση του και η απόφαση θα παρθεί μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Σύνοδο Κορυφής. Στην συνάντηση δηλώθηκε σαφώς ότι το ζήτημα Μουζάλα δεν δημιουργεί θέμα στις σχέσεις των δυο κυβερνητικών εταίρω. Ο κ. Καμμένος επέμενει και δήλωσε την μη στήριξη στον κ. Μουζάλα χωρίς αυτό να κινδυνεύει να δημιουργήσει πρόβλημα στην συνοχή της κυβέρνησης».

Στο ερώτημα αν ο κ. Μουζάλας έχει υποβάλλει στην παραίτησή του η κα Γεροβασίλη είπε ότι ο υπουργός είναι στο εξωτερικό και ήταν δύσκολη η επικοινωνία μαζί του και συνεπως δεν έχει υποβληθεί παραίτηση.

Σε ερώτηση εάν ο κ. Μουζάλας είναι υπουργός υπό προθεσμία, η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι ο κ. Μουζάλας είναι ένας υπουργός που στήριξε τα κρίσιμα ζητήματα του προσφυγικού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έχει την πλήρη εμπιστοσύνη της κυβέρνησης. Προσθέσε, όμως, ότι από την άλλη, σε μία συγκυβέρνηση, οι συγκυβερνώντες εταίροι είναι φυσικό να θέτουν τα ζητήματα, αλλά τώρα δεν θα προσέφερε κάτι να κάνουμε μία πρόχειρη εκτίμηση για το τι θα συμβεί και να πάρουμε μία απόφαση από εδώ, ενώ εκκρεμούν σημαντικές διαβουλεύσεις.

Δηλώσεις Καμμένου

“Ο κ. Μουζάλας σε αντίθεση με την Κυβέρνηση δεν χαίρει της εμπιστοσύνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων” είπε ο Πάνος Καμμένος βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Το ζήτημα δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο “ο Πρωθυπουργός είπε ότι κατανοεί τη θέση” των ΑΝΕΛ και όπως είπε “από εδώ και πέρα θα περιμένει ο Πρωθυπουργός τη λήξη της Συνόδου και την επιστροφή του κ. Μουζάλα για να ληφθούν αποφάσεις”.

Ωστόσο ο κ. Καμμένος δεν ξεκαθάρισε τι θα συμβεί εάν δεν υπάρξει αποπομπή του κ. Μουζάλα από το κυβερνητικό σχήμα, ειδικά από τη στιγμή που επανέλαβε ότι εξήγησε στον Πρωθυπουργό πως “παρά τη συγνώμη το θέμα παραμένει σοβαρό και πρέπει να υποβάλλει παραίτηση”. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ