Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αβραμόπουλος απαντά για την θητεία.Μήνυμά του στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων!

13.01.2012 | 00:01
"Μην ακούτε αυτά που λέγονται και γράφονται. Το θέμα της θητείας είναι υπό μελέτη και καμία αύξηση του χρόνου της θητείας δεν έχει αποφασιστεί!". Αυτό το μήνυμα έστειλε μέσω του γραφείου του στο Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος!

Ο ΥΕΘΑ αποφάσισε να απαντήσει απ΄ ευθείας στο Δίκτυο, το οποίο είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση,εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του για την συζητούμενη αύξηση.

Η στροφή Αβραμόπουλου στο ζήτημα της θητείας είναι δεδομένη.Και λέμε στροφή ,γιατί τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του είχε εμφανιστεί θετικός στο ενδεχόμενο τρίμηνης τουλαχιστον αύξησης της θητείας. Κάτι που εισηγούνται με θέρμη οι στρατηγοί,αφού κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε μαζικό κλείσιμο αχρείαστων μονάδων και στρατοπέδων.

Το μέτρο της αύξησης της θητείας είναι σαφώς αντιδημοφιλές. Και στους νέους που πρόκειται να στρατευθούν και στις οικογένειές τους που θα αναλάβουν το οικονομικό βάρος της θητείας. Και οι σύμβουλοι του Αβραμόπουλου του το επεσήμαναν αυτό.

Τώρα βέβαια μένει να δούμε τι θα πουν οι στρατηγοί που εκεί που ήταν βέβαιοι για την αυξηση της θητείας ,βλέπουν ότι η πολιτική ηγεσία αλλάζει τελείως ρότα.

Τι λέει στην επιστολή ο Αβραμόπουλος,τι λένε από το Δίκτυο

'Αξιότιμοι κύριοι,
Σχετικά με τα αναγραφόμενα στην ανάρτησή σας της 10ης Ιανουαρίου 2012 σας γνωρίζουμε ότι η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας αφορά  στις σχετικές μελέτες και εισηγήσεις που έχουν ζητηθεί από τα Γενικά Επιτελεία των τριών Κλάδων για τη διασφάλιση της μαχητικής ικανότητας και αποδοτικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Για το θέμα δεν έχει ληφθεί καμμία απόφαση και όλα θα πρέπει να εξεταστούν εν καιρώ, να συνεκτιμηθούν και να αξιολογηθούν με γνώμονα τις εθνικές και κοινωνικές ανάγκες.
Από το γραφείο Τύπου του ΥΕΘΑ κ. Δ. Αβραμόπουλου'.

Mε την παραπάνω επιστολή ο ΥΕΘΑ κ. Δ. Αβραμόπουλος κρατά σαφείς αποστάσεις από την κατευθυνόμενη αρθρογραφία των τελευταίων ημερών που προπαγάνδιζε αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Μια οργανωμένη προσπάθεια μιλιταριστών μεγαλοδημοσιογράφων που αναδείκνυαν την 9μηνη θητεία ως μητέρα όλων των δεινών και προβλημάτων στην καθημερινότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρουσιάζοντας ως μονόδρομο την αύξηση της θητείας κατά 3 μήνες. Μάλιστα, απενέπλεκαν εντελώς το ζήτημα της αύξησης της θητείας από το ζήτημα του αριθμού των στρατοπέδων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Στρατού, υποστηρίζοντας ότι απαιτούνται μεγαλύτερες και ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις.
Το κρίσιμο είναι ότι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι κατέγραφαν την ευκαιρία που έχει το αστικό σύστημα εξουσίας να περάσει την αύξηση της θητείας, την πιο αντιδραστική επιλογή για τους φαντάρους από το τέλος της Χούντας των Συνταγματαρχών, τώρα, που η τρικομματική πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου δίνει την ευκαιρία μοιρασιάς του πολιτικού κόστους.
Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος γνωρίζοντας ότι θα είναι ο προνομιακός αποδέκτης της οργής της νεολαίας κατανόησε τις συνέπειες, στάθμισε προσεκτικά τα γεγονότα και τις δυσμενείς για το πολιτικό του μέλλον εξελίξεις. Η αύξηση της θητείας προς το παρόν παγώνει, καθώς φαίνεται ότι πλησιάζει ο χρόνος διεξαγωγής σημαντικών πολιτικών γεγονότων.
Όμως η απόφαση για αύξηση της θητείας έχει ληφθεί και μένει να καθοριστεί το πότε!
Η νεολαία στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι νέοι πρέπει να προγραμματίσουν από τώρα τις αντιδράσεις τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος μέσα και έξω από το στρατό. Εξάλλου, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων καθημερινά γίνεται αποδέκτης συγκλονιστικών καταγγελιών από συναδέλφους φαντάρους που θίγουν το ζήτημα των δραματικών ελλείψεων στην επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου, το κλίμα εντατικοποίησης που επικρατεί, φτάνοντάς τους στα όρια της εξάντλησης.
Η Αιτία γνωστή: τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα που υπάρχουν για να συντηρούν τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και το άθλιο πελατειακό σύστημα, αλλά και για να δικαιολογούν τον τεράστιο αριθμό ανώτατων αξιωματικών.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ