Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αμερικανός ΥΕΘΑ στο Αφγανιστάν.Βαρύ κλίμα από το θάνατο εννέα παιδιών.

07.03.2011 | 10:59
Ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς έφθασε σήμερα στην Καμπούλ, πραγματοποιώντας απροειδοποίητη επίσκεψη στο Αφγανιστάν, μετέδωσαν δημοσιογράφοι που τον συνοδεύουν στη μετακίνησή του.

   

Ο Γκέιτς προβλέπεται να επισκεφθεί τους αμερικανούς οπλίτες στα ανατολικά και νότια της χώρας και θα συναντηθεί με τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι και τον Αμερικανό στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν(Isaf), τόνισε ο εκπρόσωπός του Τζεφ Μορέλ στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν.

   

Μολαταύτα, η επίσκεψη τούτη πέπρωται να γίνει υπό τη βαριά σκιά της αγανάκτησης της κοινής γνώμης για τις πρακτικές πολέμου που ακολουθούν οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, έπειτα από τον πρόσφατο θάνατο εννέα παιδιών την περασμένη Τρίτη.

   

Σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές, η Isaf σκότωσε εννέα παιδιά που μάζευαν ξύλα, ενώ δέκα ημέρες νωρίτερα κατηγορείται πως σκότωσε άλλους 65 αμάχους. Σύμφωνα με τις δυτικές δυνάμεις, τα παιδιά σκοτώθηκαν κατά λάθος από μαχητικό ελικόπτερο, που εκλήθη για ενισχύσεις, ύστερα από επίθεση στασιαστών κατά αμερικανικής βάσης.Οι θάνατοι αμάχων δεν είναι πλέον ανεκτοί, τόνισε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι στον διοικητή των ΝΑΤΟικων δυνάμεων στη χώρα αμερικανό στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους. Σε συνάντησή τους στην Καμπούλ, ο Καρζάι είπε στον Πετρέους πως η συγγνώμη του για τον θάνατο εννέα παιδιών στη διάρκεια ΝΑΤΟικού αεροπορικού βομβαρδισμού, "δεν είναι αρκετή", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου. Ο Πετρέους συμμετείχε σε συνεδρίαση του αφγανικού υπουργικού συμβουλίου. Πολλές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Καμπούλ και την επαρχία Κουνάρ όπου οι συμμαχικές δυνάμεις προκάλεσαν το θάνατο εννιά παιδιών που μάζευαν ξύλα, σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές. Δέκα ημέρες νωρίτερα 65 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους με τον ίδιο τρόπο. Ο Καρζάι καταδίκασε τα δύο αυτά επεισόδια και κάλεσε το ΝΑΤΟ να σταματήσει τις "ανθρωποκτονίες" οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, σπρώχνουν τον αφγανικό λαό στα χέρια των ταλιμπάν. 

 Ο Πετρέους έχει ζητήσει συγγνώμη και έχει αναλάβει την ευθύνη για τον θάνατο των παιδιών.

  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ