Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο 'Ασαντ πρέπει να φύγει "νεκρός ή ζωντανός", δήλωσε ο τυνήσιος πρόεδρος

24.04.2012 | 10:10


Το καθεστώς της Δαμασκού "έχει τελειώσει" και ο Μπασάρ αλ-Άσαντ θα φύγει "νεκρός ή ζωντανός", τονίζει ο τυνήσιος πρόεδρος Μονσέφ Μαρζούκι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην παναραβική εφημερίδα Αλ-Χαγιάτ.

"Κατά την άποψή μου, ο άνθρωπος αυτός (ο Άσαντ) δεν είναι έτοιμος να κάνει υποχωρήσεις" και "οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και οι Ιρανοί πρέπει να καταλάβουν ότι έχει τελειώσει", τόνισε ο τυνήσιος πρόεδρος, ο οποίος συνέστησε στην Μόσχα, το Πεκίνο και την Τεχεράνη, που υποστηρίζουν το σύρο πρόεδρο, "να τον πείσουν να παραιτηθεί".

"Θα φύγεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Θα φύγεις νεκρός ή ζωντανός. Είναι καλύτερα για σένα και την οικογένειά σου να φύγετε ζωντανοί", υπογραμμίζει ο Μαρζούκι απευθυνόμενος στον 'Ασαντ.

"Εάν έχεις αποφασίσει να φύγεις νεκρός, αυτό σημαίνει ότι θα έχεις προκαλέσει το θάνατο δεκάδων χιλιάδων αθώων ότι θα έχει χυθεί πολύ αίμα", τονίζει ο Μαρζούκι, η χώρα του οποίου φιλοξένησε το Φεβρουάριο σύνοδο των Φίλων της Συρίας.

Σύμφωνα με τον Μαρζούκι, το σχέδιο του διεθνούς απεσταλμένου στη Συρία Κόφι Άναν "δεν θα επιτύχει" γιατί οι 300 παρατηρητέςου το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε να στείλει στη Συρία-θα είναιολύ ανεπαρκείς" για την επίβλεψη της εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός, η οποία παραβιάζεται συνεχώς από τότε που τέθηκε σε ισχύ, στις 12 Απριλίου.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ