Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O Αχμαντινετζάντ απειλεί με δυναμικές αντιδράσεις τις ΗΠΑ λόγω των κυρώσεων

01.01.2012 | 17:57

H ιρανική κεντρική τράπεζα θα αντιδράσει με «δύναμη» στις νέες αμερικανικές κυρώσεις που την πλήττουν άμεσα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Η κεντρική τράπεζα μπορεί να πρέπει να αντιμετωπίσει «τις πιέσεις των εχθρών» και «οφείλει, με δύναμη και εμπιστοσύνη, να έχει την ισχύ να εξαλείψει όλες τις συνωμοσίες των εχθρών», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της τράπεζας, σύμφωνα με ανακοινωθέν που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της ιρανικής προεδρίας.

«Οφείλουμε να προστατεύσουμε το λαό και το έθνος από τις συνωμοσίες των εχθρών, ώστε ο λαός να μην βρίσκεται υπό πίεση», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε χθες έναν νόμο για τη χρηματοδότηση του Πενταγώνου που ενισχύει τις κυρώσεις κατά του χρηματοπιστωτικού τομέα του Ιράν.

Τα νέα μέτρα προβλέπουν ότι ο Ομπάμα θα έχει το δικαίωμα να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία όλων των ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που συναλλάσσονται με την κεντρική τράπεζα του Ιράν στον πετρελαϊκό τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

«Δεν σχεδιάζουμε να κλείσουμε τα στενά, εκτός εάν...». λέει ο διοικητής του ιρανικού ναυτικού

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι δοκίμασε πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς

Ο Ομπάμα υπέγραψε νόμο για κυρώσεις κατά του Ιράν

  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ