Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O Ερντογάν ανακοίνωσε κυρώσεις κατά της Γαλλίας. Καμία συνεργασία σε στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο.

22.12.2011 | 18:09
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από λίγο ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον της Γαλλίας για το νομοσχέδιο που ψήφισε η γαλλική Εθνοσυνέλευση που ποινικοποιεί τη μη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

« Στην ιστορία μας δεν υπάρχει γενοκτονία, δεν τη δεχόμαστε» δήλωσε ο Ερντογάν και ως πρώτο μέτρο ανακοίνωσε την ανάκληση του τούρκου πρέσβη στο Παρίσι.

Ο τούρκος πρωθυπουργός στη συνέχεια ανακοίνωσε τα υπόλοιπα μέτρα

 

« Στρατιωτικές και οικονομικές και πολιτιστικές προγραμματισμένες επαφές ακυρώνονται. Δεν θα έχουμε καμία συνεργασία με την Γαλλία στα πλαίσια της Ε.Ε. Με τη Γαλλία σταματάμε κάθε στρατιωτική επαφή και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις».

Ο Ερντογάν συνέχισε τις δηλώσεις του και τόνισε

« Για τις στρατιωτικές πτήσεις των Γαλλικών αεροσκαφών ακυρώνονται οι μαζικές άδειες, οι άδειες θα δίνονται για κάθε περίπτωση μεμονωμένα. Οι άδειες για ελλιμενισμό στρατιωτικών πλοίων θα απορρίπτονται»

Ο τούρκος πρωθυπουργός υπενθύμισε πως αυτά είναι τα πρώτα μέτρα που λαμβάνει η Άγκυρα και ενδέχεται να υπάχει συνέχεια.

 

« Με την ιστορία μας είμαστε περήφανοι, δεν έχουμε μια ιστορία η οποία θα μας στενοχωρεί. Αντιμετωπίζουμε όλα τα ζητήματα. Η ιστορία δεν γράφεται με αποφάσεις Κοινοβουλίων,  απλά με αποφάσεις αυτές παραχαράσσεται η ιστορία.» κατέληξε ως συμπέρασμα ο τούρκος πρωθυπουργός.

 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ