Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ερντογάν αντίθετος στον εξοπλισμό των ανταρτών στη Λιβύη.

01.04.2011 | 06:27
Ο εξοπλισμός των λίβυων εξεγερμένων θα μπορούσε να "ευνοήσει την τρομοκρατία", δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο.

   

Ο Ερντογάν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον, υπογράμμισε ότι έχει "αρνητική άποψη" για τις επιλογές που εξετάζονται από αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, και αφορούν τον εξοπλισμό των εξεγερμένων της Λιβύης.

   

"Αυτό θα αλλάξει την κατάσταση στη Λιβύη, και δεν νομίζουμε ότι είναι σωστό", σημείωσε. "Κατά την άποψη μας, αυτό θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ευνοϊκό για την τρομοκρατία, και να αποδειχτεί επικίνδυνο ως τέτοιο", δήλωσε.

   

Ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ο αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, μίλησε την Τρίτη για "σημάδια" μιας πιθανής παρουσίας των μαχητών της Αλ Κάιντα και της Χεζμπολάχ ανάμεσα στους εξεγερμένους στη Λιβύη. 

   

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία έχουν προτείνει την ιδέα ότι θα μπορούσαν να δοθούν όπλα στους εξεγερμένους της Λιβύης για να τους βοηθήσουν να συγκρατήσουν τις δυνάμεις του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι. 

   

"Η απόφαση (για τον εξοπλισμό των ανταρτών) δεν ελήφθη", δήλωσε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός. 

   

Η Τουρκία, η μοναδική μουσουλμανική χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, έχει δείξει απροθυμία για τη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου από την διεθνή συμμαχία και έχει επικρίνει το αεροπορικές επιθέσεις στη Λιβύη. 

   

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή τουρκικής ναυτικής δύναμης στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ.  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ