Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24.01.2012 | 20:00

Ο Ερντογάν τα "σπάει" και με το Ιράκ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι ότι η Τουρκία δε θα παραμείνει σιωπηλή απέναντι στη διαθρησκευτική βία στο Ιράκ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι ότι η Τουρκία δε θα παραμείνει σιωπηλή απέναντι στη διαθρησκευτική βία στο Ιράκ.

   

"Ο Μάλικι πρέπει να γνωρίζει ότι αν ξεκινήσει μία περίοδος συγκρούσεων στο Ιράκ εντός μιας διαθρησκευτικής μάχης, θα είναι αδύνατο για εμάς να παραμείνουμε σιωπηλοί" δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του.

   

Από την πλευρά του, το γραφείο του Ιρακινού πρωθυπουργού χαρακτήρισε λίγο αργότερα "προκλητικές" τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν.

   

"Όλοι οι Ιρακινοί είναι περήφανοι που ανήκουν στη χώρα τους και σε καμία άλλη. Ο κ. Ερντογάν προκάλεσε όλους τους Ιρακινούς με τις δηλώσεις του. Οι Ιρακινοί σιίτες και σουνίτες είναι αδέλφια και δεν έχουν ανάγκη από εκείνους που παριστάνουν ότι υπερασπίζονται τον ένα ενάντια στον άλλο" ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Μάλικι.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ