Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Ο Εύελπις που έκανε άνω κάτω τις ΕΔ έγινε ανθυπολοχαγός. Το άλλοθι της "νεαρής ηλικίας" τελείωσε.

19.07.2012 | 00:30


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η υποθεση του νεαρού Εύελπι που μέσα στο αμφιθέατρο της Σχολής είχε αμφισβητήσει και απαξιώσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου τραγουδώντας μεταξύ άλλων και χουντικά "άσματα" είχε κάνει άνω κάτω τις ΕΔ για εβδομάδες.

Μεσολάβησαν πολλά και υπήρξαν πολλές παρεμβάσεις,ώστε ο Εύελπις να μην εκδιωχθεί από τη Σχολή. Του αφαιρέθηκε η αρχηγία της -γιατί ήταν και αρχηγός- και το θέμα έκλεισε με το σκεπτικό ότι ένα "νεανικό λάθος" δεν πρέπει να καταστρέψει την καριέρα του. Το νεαρό της ηλικίας τους επικαλείστε και κάποιοι στα μηνύματά σας που στείλατε χθες με αφορμή το νέο επεισόδιο στο σήριαλ που είχε να κάνει με το ποιος έπρεπε να παραδώσει τη σημαία της Σχολής στη χθεσινή τελετή στη Σχολή Ευελπίδων.

Μάλλον ξεχνάμε ότι ο νεαερός από χθες είναι ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού και θα ανλάβει καθήκοντα κάπου στον Έβρο,σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή. Συνεπώς το άλλοθι της νεαρής ηλικίας από χθες τουλάχιστον δεν υπάρχει.

Επί της ουσίας τώρα.

Τα όσα έγιναν τον Νοέμβριο στη Σχολή Ευελπίδων ήταν απαράδεκτα. Το Πολυτεχνείο οι μόνοι που δεν το αποδέχονται είναι όσοι νοσταλγούν τη Χούντα. Και τέτοιοι νοσταλγοί δεν μπορούν να βρίσκονται εντός των ΕΔ. Όλοι οι υπόλοιποι ότι κι αν ψηφίζουν έχουν αποδεχτεί το Πολυτεχνείο -ανεξάρτητα από τα όσα έκαναν ορισμένα μέλη της γενιάς του- ως μια σημαντική στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας.

Αποδεχόμενοι το νεαρό της ηλικίας του Εύελπι, όλοι σεβαστήκαμε την απόφαση για την τύχη του Εύελπι. Τώρα πλέον όμως ο Εύελπις έγινε ανθυπολοχαγός και είμαστε βέβαιοι ότι έχει κατανοήσει το λάθος του. Ίσως γι΄ αυτό να επέμενε ότι μπορούσε και έπρεπε να είναι εκείνος που θα παραδώσει τη σημαία της Σχολής. Αν και δεν προβλεπόταν ,παρά τα όσα υποστήριξε σε αναφορά του.

Ένα λάθος συγχωρείται ,γιατί υπάρχει το άλλοθι όχι μόνο της νεαρής ηλικίας ,αλλά και της άγνοιας. Για το δεύτερο λάθος όμως δεν μπορεί να υπάρξουν τέτοιες δικαιολογίες.

 

ΣΧΟΛΙΑ