Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Γκιουλ μιλάει απαξιωτικά για Ε.Ε. και κυπριακή προεδρία

23.11.2011 | 13:55
Για «άθλια Ένωση» με «μισή προεδρία» και «απώλεια κύρους» έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία το β' εξάμηνο του 2012. Όπως είπε, η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε καμία από τις συνεδριάσεις όπου θα προεδρεύουν οι Ελληνοκύπριοι.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα Αksam, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «στις επαφές που έχουμε με τις χώρες της ΕΕ, λέμε ότι η ένταξη είναι στρατηγική μας επιλογή, αλλά υπόθεση τιμής για σας. Θα κάνουμε αισθητή την πίεσή μας. Έχουμε φτάσει σε σημείο που δεν ανοίγει κανένα κεφάλαιο. Εμείς λέμε ότι αυτό συνιστά για λογαριασμό της ΕΕ απώλεια κύρους».

«Το 2012 μπορεί να συμβεί η μεγαλύτερη απώλεια κύρους. Σκεφτείτε. Η ελληνοκυπριακή πλευρά εντάχθηκε στην ΕΕ κατά παράβαση όλων των αρχών της ΕΕ και μάλιστα με τρόπο ελλιπή και μισό. Αυτό ήταν παράδειγμα παραβίασης των κανόνων της οικογένειας. Και τώρα αυτή η μισή χώρα, αυτή η ελλιπής χώρα θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ. Αυτή η άθλια Ένωση θα έχει μία μισή προεδρία», τόνισε ο κ. Γκιουλ.

Ερωτηθείς ποια θα είναι η αντίδραση της Αγκυρας κατά τη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας, ο Γκιουλ αρκέστηκε να πει ότι τόσο ο υπουργός Εξωτερικών, όσο και η κυβέρνηση έχουν κάνει τις αναγκαίες δηλώσεις. «Δεν υπάρχει πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ωστόσο δεν θα λάβουμε μέρος στις συνεδριάσεις όπου θα προεδρεύουν οι Ελληνοκύπριοι», διεμήνυσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιατί Γκιούλ, Νταβούτογλου και στρατηγός Ακάρ πάνε στη Βρετανία

Υπέγραψαν οι Τούρκοι με τη Shell για πετρελαϊκές έρευνες

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ