Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Καντάφι...βασιλιάς!

28.08.2011 | 19:30
Η εφημερίδα Ας-Σαρκ αλ Άουσατ, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, αποκάλυψε σήμερα ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι σχεδιάζει να ανακηρυχθεί βασιλιάς ή αυτοκράτορας της Λιβύης αν οι δυνάμεις του κέρδιζαν τη μάχη κατά των αντικαθεστωτικών.

   

Η εφημερίδα σημειώνει ότι τα σχέδια αυτά του Καντάφι αποκαλύφθηκαν όταν βρέθηκε ένα εσωτερικό έγγραφο στο εγκαταλελειμμένο γραφείο του Λίβυου πρωθυπουργού στην Τρίπολη από τον ανταποκριτή της βρετανικής εφημερίδας Ντέιλι Τέλεγκραφ.

   

Το έγγραφο αυτό έφερε ημερομηνία 15ης Ιουλίου και αναφερόταν σε μια στρατηγική οκτώ σημείων για την κινητοποίηση των φυλών της Λιβύης με στόχο να εγκαθιδρυθεί εκ νέου ο έλεγχος του καθεστώτος στη χώρα.

   

"Όταν έρθει η κατάλληλη ώρα όλοι οι αρχηγοί των φυλών και οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι θα έρθουν για να συναντήσουν και να ανακηρύξουν τον Καντάφι βασιλιά ή αυτοκράτορα", επισημαινόταν στο έγγραφο αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα.

   

Παράλληλα σήμερα ο πρόεδρος της Γουϊνέας Άλφα Κοντέ δήλωσε ότι η Γουϊνέα αναγνωρίζει επισήμως το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των Λίβυων αντικαθεστωτικών ως "τον νόμιμο και θεμιτό εκπρόσωπο του λιβυκού λαού".

   

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Ακμπάρ Σαλεχί δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Τζαμ-ι-Τζαμ ότι το Ιράν προσέφερε μυστικά ανθρωπιστική βοήθεια στους Λίβυους εξεγερμένους πριν από την πτώση της Τρίπολης.

   

"Πριν να πέσει ο Καντάφι, είχαμε επαφές με πολλές ομάδες αντικαθεστωτικών και αποστείλαμε χωρίς να κάνουμε φασαρία τέσσερα φορτία ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βεγγάζη", προσέθεσε.

   

"Ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Ιρανό πρόεδρο (Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ) για την υποστήριξή του και τη βοήθεια που εστάλη", προσέθεσε ο Σαλεχί.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ