Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Ο Κωσταράκος μίλησε κι έγραψε ιστορία". Άποψη για το είμαστε όλοι μάχιμοι του Α/ΓΕΕΘΑ

02.09.2012 | 00:01
Του Αντώνη Μυλωνάκη

Η φράση του Α/ΓΕΕΘΑ στη προσωπική του ιστοσελίδα είναι απ΄αυτές που προσωπικά πιστεύω θα γράψουν ιστορία. Χρόνια τώρα ψάχνουν οι ένστολοι να βρούν αρχηγό ,μπροστάρη, ηγέτη πραγματικό που στη δύσκολη ώρα θα μπεί μπροστά για να πεί με μιά φράση αυτά για τα οποία το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων θα ήθελε να φωνάξει..

Χρόνια επιμένουμε ορισμένοι ότι το ΄΄ συνδικαλιστικό΄΄ με τη καλή έννοια του όρου όργανο των στελεχών πρέπει να είναι οι αρχηγοί τους. Ναι οι αρχηγοί κι ας επιλέγονται απο την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.

΄΄Ολοι όσοι υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΙΜΟΙ΄΄και μακριά τα χέρια απο πάνω τους λοιπόν σύμφωνα με τον Αρχηγό τους και πλέον είναι σίγουρο ότι ακόμα κι αυτοί που δεν έβλεπαν με καλό μάτι ή διαφωνούσαν με τη τοποθέτηση του Μιχ. Κωσταράκου στο τιμόνι των ενόπλων δυνάμεων στοιχίζονται με περηφάνεια πίσω του έτοιμοι να τον ακολουθήσουν και στις πιο δύσκολες αποστολές.

Αιφνιδίασε πολλούς ο αρχηγός με αυτή του τη τοποθέτηση που είναι ένα χέρι βοηθείας και για τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου αν θελήσει πραγματικά να την εκμεταλευλευτεί και ν΄απαιτήσει απ΄αυτούς που θέλουν να εξοντώσουν και να αφανίσουν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων να μαζευτούν και να τηρήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Η προπαγάνδα πλέον δεν μπορεί να περάσει, αφού όπως γίνεται φανερό για πρώτη φορά ,είναι δεμένα και πιασμένα χέρι χέρι , όλα τα εν ενεργεία στελέχη με μπροστάρη τον αρχηγό τους μαζί με τους εν αποστρατεία συναδέλφους τους , αυτούς που αποκαλούσε ΄΄ αυγό του φιδιού΄΄  ο πανούργος πρώην υπουργός Πάνος Μπεγλίτης και δεν αντιδρούσε ο τότε αρχηγός Φράγκος Φραγκούλης. Για να μη ξεχνιόμαστε δηλαδή και για να αποδίδουμε αυτά που αξίζει ο καθένας. Γιατί το να βγάζουμε τα πανεπιστήμια και να κάνουμε διδακτορικά είναι πανέυκολο.

Το δύσκολο είναι να μπεί ο αρχηγός μπροστά και να υπερασπίσει το προσωπικό και τους συναδέλφους  του .Αν δεν ήταν τυχαίο γεγονός αυτή η αντίδραση του Κωσταράκου και αν υπάρχουν παρόμοιες αντιδράσεις και απο τους αρχηγούς των επιτελείων που θα τον καλύπτουν, τότε ούτε που το φαντάζονται όλοι αυτοί, που έχουν βαλθεί να καταστρέψουν ότι έχει χτιστεί με αίμα τόσα χρόνια τώρα τι έχουν ν΄αντιμετωπίσουν. Η οργή των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία στελεχών είναι τέτοια που  αυτοί που θα θελήσουν να διχάσουν τους ενστόλους σε μάχιμους και μή θα το μετανοιώσουν τόσο που δεν μπορούν να το φανταστούν. Αυτό το μήνυμα πιστεύω θέλησε να περάσει και να στείλει προς κάθε κατεύθυνση ο αρχηγός Μιχάλης Κωσταράκος με το σημερινή του τοποθέτηση. 

 

ΣΧΟΛΙΑ