Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Λουκάς Παπαδήμος στο Προεδρικό

10.11.2011 | 10:26
- Στο Προεδρικό έφτασε πριν από λίγο ο Λουκάς Παπαδήμος

Για το νέο κυβερνητικό σχήμα αποφασίζουν αυτή την ώρα οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί στο Προεδρικό Μέγαρο. Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Καρατζαφέρης ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους : 'Ολα καλά". Δεύτερος ο κ. Σαμαράς ο οποίος είπε ότι έρχομαι για τρίτη φορά και ελπίζω να είναι η τελευταία. Τελευταίος ο κ. Παπανδρέου ο οποίος ήταν αμίλητος.

Αμίλητοι ήταν και οι τρεις στην αίθουσα. Μια σιωπή και μια παγωμάρα διέκριναν οι δημοσιογράφοι, χωρίς αστεία ούτε καν λόγια για τον καιρό...

Πώς φτάσαμε στο σήμερα

Η λέξη που χρησιμοποίησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι της Τετάρτης, βγήκε αργά χθες το βράδυ και από τα χείλη του κ. Παπανδρέου.

"Τελειώσαμε", είπε σε στενούς του συνεργάτες, στους ανθρώπους που αποτελούν το στενό του επιτελείο, όπως ο κ. Γερουλάνος, ο κ. Αθανασάκης και η Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Η συμφωνία είχε κλείσει και ο κ. Λουκάς Παπαδήμος αποφασίστηκε να είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας.

Τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά όλη τη νύχτα. Ο κ. Παπανδρέου κλείδωσε το ναι του κ. Παπαδήμου και αμέσως μετά τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά. Του είπε: "Εγώ του μίλησα και κλείσαμε. Τώρα είναι η σειρά σου".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit ο κ. Σαμαράς του απάντησε: "Δεν μας παίρνει να καθυστερούμε άλλο. Ας κλείσουμε το θέμα!"

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είπε και την Τετάρτη αλλά και πολλές φορές με έμφαση ότι δεν έχει πρόβλημα στην επιλογή του προσώπου. Οπότε και από την πλευρά της ΝΔ το ναι ήταν δεδομένο. Ασχέτως όρων.

Ο τρίτος της παρέας, που έκανε και μεγάλο σαματά το βράδυ, ο κ. Καρατζαφέρης θυμούνται όλοι να βγαίνει από το Προεδρικό και να προτείνει τον κ. Παπαδήμο. Οποότε και ο ΛΑ.ΟΣ δεν έχει πρόβλημα.

Στις 09.30 το πρωί έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας. Στις 09.45 στο Μαξίμου ο Γ.Παπανδρέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ποιος θα είναι νέος ΥΕΘΑ;

Ο Πετσάλνικος,τα στρατόπεδα και ο Μπεγλίτης


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ