Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μουμπάρακ ανακρίνεται!

12.04.2011 | 18:29
 Άρχισε σήμερα η ανάκριση του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ στην πόλη Ελ Τορ στην επαρχία του νότιου Σινά, δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο μια πηγή της αιγυπτιακής ασφάλειας.

   

Ο Μουμπάρακ έφτασε με ένα θωρακισμένο όχημα με τη συνοδεία υψηλής ασφάλειας από στρατιωτική μονάδα στο κτίριο όπου θα γινόταν η ανάκρισή του. Έγινε γνωστό ότι όλα τα γειτονικά κτίρια εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

   

Ο Μουμπάρακ και η οικογένειά του έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό σε συγκρότημα που βρίσκεται στο θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ στη επαρχία του νότιου Σινά, αφότου αναγκάστηκε να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου.

   

Οι αντίπαλοι του πρώην προέδρου και ακτιβιστές με τις συνεχείς διαδηλώσεις τους ζητούν μια γρήγορη δίκη για τον Μουμπάρακ και τους βοηθούς του με την κατηγορία της διασπάθισης δισεκατομμυρίων δολαρίων κρατικών χρημάτων στη διάρκεια των δεκαετιών της εξουσίας του. 

   

Ο Μουμπάρακ αρνήθηκε ότι έχει καταθέσεις στο εξωτερικό και άλλα περιουσιακά στοιχεία και δέχτηκε να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές σε ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια την Κυριακή.

   

Εικάζεται ότι ο πρώην πρόεδρος έχει αποκτήσει τεράστια περιουσία στα 30 χρόνια που βρίσκονταν στην εξουσία, το ύψος της οποίας κατά εκτιμήσεις που έχουν δημοσιευτεί σε δυτικά ΜΜΕ, ξεπερνά τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια περιλαμβανόμενων ακινήτων στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

   

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ