Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μουμπάρακ στο Κάϊρο για να δικαστεί.

03.08.2011 | 08:30
Ο Χόσνι Μουμπάρακ εξήλθε σήμερα από το νοσοκομείο του Σαρμ ελ-Σέιχ, όπου νοσηλευόταν, για να μεταβεί στο Κάιρο όπου θα δικαστεί για το ρόλο του στις δολοφονίες διαδηλωτών, ανακοίνωσε αξιωματούχος ασφαλείας.

   

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μουμπάρακ είναι ο πρώτος άραβας ηγέτης που οδηγείται στη δικαιοσύνη από τότε που ξεκίνησαν οι λαϊκές εξεγέρσεις στην περιοχή.

   

"Ο Μουμπάρακ εξήλθε από το νοσοκομείο του Σαρμ ελ-Σέιχ," δήλωσε στο Ρόιτερς ο Μοχάμεντ Ναγκίμπ, επικεφαλής ασφαλείας στο Νότιο Σινά. Νωρίτερα μία αυτοκινητοπομπή με τη συνοδεία ασθενοφόρων και οχημάτων ασφαλείας είχε αναχωρήσει από το νοσοκομείο στο θέρετρο αυτό της Ερυθράς Θάλασσας με προορισμό το τοπικό αεροδρόμιο.

   

Αστυνομικοί περιπολούσαν στους δρόμους κοντά στο νοσοκομείο και απαγόρευαν την πρόσβαση σε μία ομάδα διαδηλωτών που φώναζε "Ο λαός θέλει να εκτελεστεί ο δολοφόνος."

   

Στο Κάιρο, η δίκη θα διεξαχθεί στην Αστυνομική Ακαδημία με ένα ειδικό κλουβί για τους κατηγορούμενους και μία γιγαντοοθόνη έξω από το κτίριο όπου θα μεταδίδεται η δίκη.

   

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι μέλη της οικογένειας του Μουμπάρακ έφθασαν αργά χθες το βράδυ στο νοσοκομείο και πηγή του αεροδρομίου είπε ότι έχει προσγειωθεί στο τοπικό αεροδρόμιο ένα αεροσκάφος εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ