Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O Μπάιντεν στο Φανάρι. " Ο Βαρθολομαίος μαζί με τον Μαντέλα είναι η πιο σημαντική προσωπικότητα που γνώρισα"

04.12.2011 | 08:19
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

 Σημαντικό μήνυμα προς την Άγκυρα για το σεβασμό των δικαιωμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου θεωρείται η επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Φανάρι.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνοδευόμενος από τον πρέσβη των ΗΠΑ Φράνσις Ρικαρτόνε, και τον πρόξενο των ΗΠΑ στην Κων/πολη Σκοτ Κίλνερ.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε συνάντηση περίπου μίας ώρας με τον Τζο Μπάιντεν όπου συζητήθηκαν οι θρησκευτικές ελευθερίες, το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

 

 Αργότερα σε σύντομο χαιρετισμό του ο αμερικανός αντιπρόεδρος τόνισε τη στήριξη του προς το Οικουκενικό Πατριαρχείο και εξήρε την προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη τονίζοντας πως « δυο σημαντικές προσωπικότητες έχω γνωρίσει στη ζωή μου τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Νέλσον Μαντέλα»!

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε για την τιμή της επίσκεψης του «στη μαρτυρική Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης.»

 

Ο Μπάιντεν  ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου.  Όλη η επίσκεψη ξεπέρασε τις δυο ώρες ένα γεγονός που δεν πρέπει να «άρεσε» στους γείτονες μας που ακόμη και τώρα αρνούνται να αναγνωρίσουν την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου. 

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ


 

Κάντε Like: Onalert.gr στο Facebook