Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Νετανιάχου δεσμεύεται για παλαιστινιακό κράτος

14.05.2012 | 13:36
Για πρώτη φορά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεσμεύεται γραπτώς για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, δίπλα στο Ισραήλ.
Η δέσμευση Νετανιάχου περιλαμβάνεται σε επιστολή του προς τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, η οποία εστάλη το περασμένο Σάββατο, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ.

Σύμφωνα με το διπλωματικό ανταποκριτή της εφημερίδας, η επιστολή αυτή περιλαμβάνει τη δέσμευση για την ίδρυση ενός αποστρατιωτικοποιημένου παλαιστινιακού κράτους, δίπλα στο Ισραήλ, στο πλαίσιο μιας διαπραγματεύσιμης λύσης.

Ο δημοσιογράφος Μπαράκ Ραβίντ υπογραμμίζει ότι παρά το γεγονός ότι ο Νετανιάχου έχει αναλάβει και πάλι τη δέσμευση αυτή σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Μπαρ-Ιλάν, τον Ιούνιο του 2009, αλλά και στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο τον Μάιο του 2011, είναι η πρώτη φορά που αυτή περιλαμβάνεται σε επίσημο έγγραφο.

Την επιστολή του Νετανιάχου παρέδωσε το βράδυ του Σαββάτου στον Αμπάς στη Ραμάλα, ο απεσταλμένος του ισραηλινού πρωθυπουργού Γιτζάκ Μόλσο.

Σύμφωνα με ισραηλινό εκπρόσωπο, τον οποίο επικαλείται η Χααρέτζ, στην επιστολή του ο Νετανιάχου απευθύνει έκκληση για άμεση επανάληψη των διαπραγματεύσεων χωρίς όρους, πράγμα που σημαίνει ότι απορρίπτει τις παλαιστινιακές αξιώσεις, αλλά δεν διατυπώνει κάποια νέα πρόταση.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ